Home » Andorra » Skidorp El Tarter print deze pagina
icon skigebied El Tarter

Skidorp El Tarter (Andorra)

Algemene info

El Tarter behoort tot een van de hoogst gelegen skidorpen in de Pyreneeën en wordt omklemd door de gebieden Encamp en Pas de la Casa. Hier draait een wintervakantie voornamelijk rond skiën en snowboarden. In de skischool kan het hele gezin lessen volgen en verder kunnen de allerkleinsten ook in de kinderopvang blijven. Daarnaast is het wandelnetwerk in deze gemeente zeker de moeite en kunnen liefhebbers ook de sfeer opsnuiven van de streek door de mooie kerken te bezoeken.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

GrandValira

Hoogteligging dorp

1680 m

Aantal km piste

193 km in skigebied GrandValira

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
99 53 41 25 30 1 3 0

Toeristische informatie

Tel: 00376-89-0500
E-mail: soldeu@soldeu.ad
Website: www.grandvalira.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be. 

Skischolen

In El Tarter is er een skischool die ook vestigingen heeft in de gebieden Soldeu en Canillo. Deze wereldbekende skischool heeft meer dan 400 instructeurs die je met open armen willen ontvangen, maar vooral begeleiden. Hier kunnen skiërs groepslessen volgen in groepen van tien personen. Voor een dag op de pisten tel je al gauw 40 euro neer, maar als je een cursus van drie dagen neemt, kan je de prijs drukken en betaal je slechts 108 euro. Natuurlijk hoef je niet voor een groepsles te kiezen en kan je ook nog altijd een individuele begeleiding nemen. Dan komt de prijs neer op 72 euro per dag. In Soldeu en Canillo worden dezelfde prijzen gehanteerd.

Kinderinfo

De allerkleinsten kan je met een gerust gemoed een dagje in de crèche achterlaten. Kinderen vanaf een jaar worden hier opgevangen en krijgen de kans om met andere peuters te spelen. Daarvoor moet je dagelijks wel 44 euro betalen. Verder kunnen de kinderen vanaf 3 jaar terecht in de skischool waar ze naast groepslessen ook privécursussen kunnen volgen. De kinderen leren op een ludieke manier omgaan met sneeuw en met de wintersport. Ouders moeten voor deze opvang dan weer 57 euro op de tafel leggen, maar je kan ook een halve dag les volgen in de school.

Activiteiten

Ook cultuurliefhebbers worden hier niet uitgesloten. Zij kunnen de lokale sfeer opsnuiven in het dorpscentrum, maar kunnen ze ook de plaatselijke kerken en kapellen bezoeken. Verder kan je in deze regio ook prachtige wandelingen maken, want hier zijn niet alleen wondermooie berglandschappen. Zo kan je ook eens het meer Siscaro gaan bezoeken. De avonturiers kunnen in El Tarter paragliden en een rit maken met de hondenslee.

Sport & Fitness

Deze gemeente heeft voor de wintersporters heel wat in petto, want het dorp bevindt zich in de regio GrandValira. Daar kunnen snowboarders en skiërs zich volledig uitleven op het pistenetwerk van 193 kilometer. Zowel beginners als professionals beschikken hier over voldoende afdalingen waardoor ze zich niet snel zullen vervelen en voor de snowboarders zijn er in dit skigebied nog ontzettend leuke extraatjes. Zo kunnen ze hun grenzen verleggen in drie funparken, drie quarterpipes en een halfpipe. Langlaufers kunnen dan weer over 35 kilometer aan loipen beschikken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om wat afwisseling te brengen in je wintervakantie kan je een pauze houden tijdens een van de afdalingen in de skihutten en verder kan je ook vanaf 's middag in de bars en pubs vertoeven. Voor de fuifbeesten is het eveneens mogelijk om in een van de twee discotheken tot in de vroege uurtjes op de dansvloer te staan. Zo moet je zeker eens Disco Arthur's bezoeken. Daarnaast kan je ook nog in een van de restaurants de plaatselijke gerechten kiezen.

Afstand tot Brussel

1146 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?