Home » Oostenrijk » Skidorp Ellmau print deze pagina
icon skigebied Ellmau

Skidorp Ellmau (Oostenrijk)

Algemene info

Het skidorp ligt aan de voet van de Wilder Kaiser en is een uitermate geschikt oord om met de kinderen door te brengen. In het Kaiserbad kunnen ze namelijk op de glijbanen naar beneden duiken en met de stroming laten ze zich meevoeren doorheen het water. Ook ouders kunnen zich hier amuseren met stoombaden, sauna's, bubbelbaden en zoveel meer. Natuurlijk zijn de 279 kilometer aan pisten op zich al de moeite om hier op wintervakantie te gaan. Ellmau is bovendien niet alleen een ideale winterbestemming, maar ook tijdens de zomermaanden kunnen toeristen hier de tijd van hun leven doorbrengen. Vooral golfers zijn hier aan het juiste adres want het dorp is een prachtige golfbestemming in de Alpen.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

820 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50509-410

E-mail: ellmau@wilderkaiser.info

Website: www.wilderkaiser.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

Met drie skischolen heb je in Ellma een ruime keuze om te bepalen waar je lessen wil nemen. De prijzen voor snowboarders en skiërs schommelen tussen de 35 en 60 euro voor een groepsles van een dag. De tarieven van privélessen variëren dan weer tussen de 120 en 170 euro per dag.

Kinderinfo

Ook voor kinderen zijn de prijzen verschillend in de skischolen. Zo betalen ze voor een groepsles op de ene plaats 45 euro, terwijl in de andere school 25 euro alweer volstaat. Telkens zijn er voor de allerkleinsten aangepaste programma's voorzien en kan het zijn dat je voor de middagopvang nog een supplement moet betalen. 

Activiteiten

In het Kaiserbad krijgt waterpret een nieuwe betekenis dankzij de verschillende mogelijkheden. Zowel ouders als kinderen kunnen hier namelijk een heerlijke dag doorbrengen. Maar Ellmau heeft meer te bieden. Zo kan je hier de prachtige natuur verkennen met de verschillende wandelroutes en tijdens de zomermaanden is het voornamelijk golfen wat de klok slaat.

Sport & Fitness

Ellmau ligt in het skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental en beschikt daardoor over 279 kilometer aan pisten. Het grootste deel zijn rode en blauwe pisten, maar toch blijven de professionals hier niet op hun honger zitten. Voor langlaufers zijn de mogelijkheden eveneens eindeloos dankzij een loipenetwerk van 180 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Blijf vooral niet op hotel eten als je in dit gebied op vakantie gaat. Het aanbod aan restaurants is hier namelijk eindeloos en iedereen zal hier ongetwijfeld zijn gading vinden. Bovendien is er niets zo leuk als volledig ondergedompeld worden in de plaatselijke gebruiken een eetgewoonten. Ook 's nachts is Ellmau een plaats waar plezier maken de kernboodschap is. Tientallen bars, pubs en cafés staan klaar om jouw de nacht van je leven te geven. Tot in de vroege uurtjes doorgaan is hier dus niet zo abnormaal.

Afstand tot Brussel

893 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Wörgl

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?