Home » Zwitserland » Skidorp Elm print deze pagina
icon skigebied Elm

Skidorp Elm (Zwitserland)

Algemene info

Omgeven door het betoverende bergdecor van de Glarner bergtoppen pronkt het rustige vakantiegebied Elm. Het is de geboorteplaats van Vreni Schneider, de beste Zwitserse skiester aller tijden. En niet zonder reden, ze kon immers trainen in dit sneeuwzekere en veelzijdige skioord, op de hellingen van de Schabell. De kilometerslange pistes zijn trouwens evengoed geschikt voor beginnende sporters als voor topskiërs. Waaghalzen kunnen zich gaan meten op het permanent wedstrijdtraject. Maar ook off-piste heeft dit bergdorpje een paar mooie aanbiedingen achter de hand: de ijsklimtoren midden in het dorp of de gezellige dorpsfeesten en markten die er met regelmaat terugkeren bijvoorbeeld. 

Skigebied

Elm

Hoogteligging dorp

960 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Elm

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Elm-Sernftal Tourismus

Säge
8767 Elm
Tel. +41 (0)55 642 52 52
Info@elm.ch

Skischolen

Er zijn twee skischolen gevestigd die ruim twintig leraren herbergen die kunnen beschikken over een oefenweide. De alpinecursus duurt vijf dagen en bedraagt een slordige 200 euro. Voor snowboardsessies gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de kleintjes is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift voorzien.

Evenementen

In augustus vindt het jaarlijkse Elmer Chilbi of zomerfeest met kermis plaats. Spel en plezier verzekerd voor groot en klein. Later in het jaar, in oktober, vindt de Glarner alpenkaasmarkt en Alpabfahrt plaats. De alpenboeren presenteren in Elm hun kaas om te proeven, de koeien worden het dal ingeleid, de Zigerstöckli-productie wordt voorgesteld en er worden feesttenten recht getrokken met daarin gepresenteerde menu's van alpenboerenmaaltijden. En erg populair vermaak.

Sport & Fitness

Wellness omvat hier een sauna, een solarium, een massagecenter en een overdekt zwembad. Wat intensieve sport betreft kan je gaan curlen, rodelen, skiën, wandelen, langlaufen, snowboarden, en dergelijke.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan doe je hier in één van de tien restaurants, vier bars of cafés. Nadien verbroederen gasten met de plaatselijke bevolking in de twee disco's of concertzaal. Ook ligt hier een bibliotheek en volksmuseum.

Afstand tot Brussel

761 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Kloten op 100 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Schwanden op 15 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?