Home » Andorra » Skidorp Encamp print deze pagina
icon skigebied Encamp

Skidorp Encamp (Andorra)

Algemene info

De Andorrese gemeente Encamp is een onderdeel van Grandvalira wat een onmiddellijke garantie is voor een geslaagde wintervakantie. Honderden kilometers pisten liggen voor je klaar. Beginners kunnen hier hun hart ophalen op de brede afdalingen, maar ook in de skischool kunnen ze de nodige vaardigheden onder de knie krijgen. Als je bovendien maar niet genoeg kan krijgen van het sporten, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het automuseum en je verdiepen in de autosport. Verder is het perfect mogelijk om met je hele gezin naar deze gemeente te trekken.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

GrandValira

Hoogteligging dorp

1313 m

Aantal km piste

193 km in skigebied GrandValira

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
99 53 41 25 30 1 3 0

Toeristische informatie

Tel: 00375-73-1000
E-mail: turisme@encamp.ad
Website: www.encamp.ad

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be. 

Skischolen

In Encamp ligt een deel van de skischool die ook in Soldeu, El Tarter en Canillo aanwezig is. Hier opent de school maar al te graag zijn deuren voor beginnende skiërs. Zo kunnen ze les krijgen van een van de 450 instructeurs en kunnen ze kiezen voor een groeps- of privéles. Als je met tien personen een cursus wil volgen betaal je voor deze groepsles ongeveer 40 euro per dag, maar je kan de prijs ook drukken door in een keer je in te schrijven voor een aantal dagen. Zo kan je een cursus van drie dagen volgen en hoef je maar 108 euro te betalen. Een privéles is iets duurder, maar valt in vergelijking met de gemiddelde prijzen in andere skilanden behoorlijk mee. Vier uur op de pisten staan met een eigen instructeur kost je immers 72 euro.

Kinderinfo

In enkele hotels van Encamp kunnen jouw kinderen in de opvang verblijven, dus kies verstandig wanneer je jouw vakantie boekt. Verder kunnen je telgen ook altijd in de opvang van de naburige dorpen terecht. Zo zijn er een viertal crèches waar de allerkleinsten kunnen verblijven en zijn er in de skischolen ook tal  van opvangmogelijkheden voor de kleuters. Vanaf drie jaar mogen ze immers de pisten betreden en kunnen ze op de oefenweide hun eerste passen in de sneeuw zetten. Samen met de andere kinderen worden jouw spruiten in geen tijd volleerde skiërs en kunnen ze de basis al goed beheersen. Een dag les stemt hier overigens overeen met 57 euro. Voor de kinderopvang kunnen jouw kleintjes bovendien terecht in Soldeu, El Tarter en Canillo.

Activiteiten

Sportfanaten kunnen ook op een passieve manier genieten van hun passie en een bezoekje brengen aan het nationale automuseum. Verder kan je ook de geschiedenis induiken en ontdekken hoe een Andorrese woning er nu werkelijk uitzag in het Cal Cristo Etnographic Museum. Daarenboven kan je er nog twee kerken bezoeken waarvan de authenticiteit nog goed bewaard is gebleven.

Sport & Fitness

Snowboarders en skiërs kunnen zich dagenlang amuseren op het pistenetwerk van Grandvalira. Beginners kunnen hun hart alvast ophalen, want er zijn maar liefst 99 afdalingen die blauw kleuren. Verder hebben ook de gevorderden geen reden tot klagen met de talloze rode en zwarte pisten. In totaal zijn er hier 193 kilometer aan pisten aanwezig en hebben de snowboarders bovendien nog de kans om hun talenten te showen in de halfpipe, drie quarterpipes en drie funparken. Langlaufers zullen daarentegen wel wat op hun honger blijven zitten met een loipenetwerk van slechts 35 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De Andorrese gemeente legt duidelijk niet de nadruk op après-ski. In deze gemeente zijn er immers maar een handvol cafés en pubs waar je iets kan gaan drinken. De sfeer is hier dus eerder gemoedelijk dan uitbundig. Ook op culinair vlak is het aanbod in Encamp maar magertjes, er zijn in totaal 4 restaurants gevestigd waar je 's avonds kan gaan dineren.

Afstand tot Brussel

1155 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?