Home » Zwitserland » Skidorp Evolène print deze pagina
icon skigebied Evolène

Skidorp Evolène (Zwitserland)

Algemene info

Evolène staat bekend als de vierde grootste gemeente qua in Zwitserland. Het dorp biedt iedereen zonder enige moeilijkheid een uitgebreide waaier van mogelijke activiteiten aan. Daarenboven is het gelegen temidden van een prachtige scène van bergtoppen, waaronder zonder twijfel de meest indrukwekkende de Dent Blanche is. Zo biedt deze plek iedere bezoeker een uniek panorama aan op zijn meer dan honderd kilometer mooie afdalingen. Ook kunnen gasten in een idyllisch kader de twee mooiste langlaufpistes van Centraal Valais ontdekken. Zelfs genieten van dit uitzonderlijke decor kan bij maneschijn, tijdens de begeleide tochten door de regio. 

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Val d'Herens

Hoogteligging dorp

1380 m

Aantal km piste

92 km in skigebied Val d'Herens

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
22 58 13 12 6 2 0 0

Toeristische informatie

Evolène Région Tourisme

Case Postale 80
1983 Evolène
Tel. +41 (0)27 283 40 00
evolene-region@coeurduvalais.ch

Skischolen

Evolène beschikt over één skischool die 15 leraren tewerkstelt. Deelname aan een zesdaags alpinecursus kost je honderd euro. Voor de snowboardsessies gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de jonge spruit is een kinderopvang voorzien in het dorp. Let wel: deze is pas gebruikelijk vanaf drie jaar! Je kan je kroost er voor maximum tien uur per dag in goede handen achterlaten en betaalt daarvoor 50 euro, inclusief lunch. Dat laatste in niet verplicht. Ook is er een babylift aanwezig.

Sport & Fitness

Het bergdorp Evolène biedt de mogelijkheid tot onder meer skiën, rodelen, fakkeltochten, snowboarden, schaatsen, paragliden, fitnessen, langlaufen en ontspannen in de sauna.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is hier veeleer ingetogen. Maar sfeer maak je natuurlijk zelf en dat hoort voor gasten in vakantiestemming geen probleem te zijn in één van de acht restaurants of bars en cafés. Daarna kunnen toeristen nog altijd een film meepikken in de bioscoop. Overdag verwelkomt het volksmuseum u graag.

Afstand tot Brussel

837 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 186 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Sion op 25 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?