Home » Italië » Skidorp Falcade print deze pagina
icon skigebied Falcade

Skidorp Falcade (Italië)

Algemene info

Voornamelijk opgezocht door Italiaanse wintersporters, is Falcade een langgerekte plaats, gelegen in de Dolomieten. Het situeert zich in een sneeuwwit dal aan de andere zijde van de Passo di San Pellegrino en is omsloten door een grillig gebergte, met name de Marmolada, Civetta en de Palagroep. Het oord is vooral gekend om zijn uitmuntende restaurants, waarvoor zelfs in het hoogseizoen tours worden georganiseerd om het culinaire leven in Falcade eens onder de loep te nemen. De liefhebbers springen eens binnen bij het alom geroemde Alle Codele of Hotel Belvedere. Verder kan men genieten van een degelijk sportaanbod dat vrij gevarieerd is. Het centrum is verkeersvrij, wat interessant is voor de jonge gezinnen met kinderen die maar moeilijk in te tomen zijn van enthousiasme eens ze aankomen in dit charmante bergdorp.

Skigebied

Tre Valli

Hoogteligging dorp

1150 m

Aantal km piste

49 km in skigebied Tre Valli

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
51 33 11 11 13 3 0 0

Toeristische informatie

Ufficio Informazioni Falcade

Tel. 0039-0437-599241
Falcade@infodolomiti.it
www.infodolomiti.it

Skischolen

Twee skischolen waar de cursussen vijf dagen duren en gemiddeld 140 euro kosten, met uitzondering op de langlaufcursus die aanzienlijk goedkoper is met zijn honderd euro.

Kinderinfo

Voor kinderen zijn er meerdere crèches gevestigd in de dorpskern, een kinderkaroussel en een lopende band lift.

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier naar hartelust fitnessen, zwemmen, paragliden, skiën, wandelen, langlaufen, snowboarden, hondensleeën, parapenten, tennissen, squashen en snowraften.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan is gezellig in Falcade, er zijn dertig restaurants, vijftien bars, drie pianobars, tien cafés, vier tea rooms, een wijnbar, vier pubs, een bioscoop, een concertzaal en kunstgalerijen.

Afstand tot Brussel

978 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Venezia

Dichtstbijzijnde treinstation

Bozen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?