Home » Oostenrijk » Skidorp Fendels print deze pagina
icon skigebied Fendels

Skidorp Fendels (Oostenrijk)

Algemene info

Fendels bevindt zich in de deelstaat Tirol en is een onderdeel van het skigebied Kauntertal. Daardoor hebben toeristen die in deze gemeente verblijven toegang tot 53 kilometer pisten met vooral eenvoudige en middelzware afdalingen. In het gezellige dorpje kan je niet tot in de vroege uurtjes doorfeesten in de bars of pubs, maar je kan hier wel met de familie een heerlijke vakantie beleven. Zo zijn er in de skischool opvangmogelijkheden waardoor ook de allerkleinsten hier een aangename tijd kunnen doorbrengen.

Skigebied

Kaunertal

Hoogteligging dorp

1365 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Kaunertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
28 16 8 10 3 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5472-63662

E-mail: tvb.fendels@utanet.at

Website: www.fendels.net

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Fendels ligt de enige skischool in het Oostenrijkse skigebied Kaunertal. Voor een groepsles van 2,5 uur tel je 30 euro neer. Privélessen kosten dan weer 175 euro voor een dag. Snowboarders moeten meer geld op de tafel leggen. Een groepsles van 2 uur komt neer op 45 euro met materiaal. Als je al een board hebt, kost het je 38 euro. Voor hun persoonlijke begeleiding moeten ze bovendien 200 euro dagelijks betalen.

Kinderinfo

In Bibiland kunnen de kinderen zich amuseren en al spelenderwijs de wintersport aanleren. Ook hier wordt al de onderverdeling gemaakt tussen beginners en gevorderden. Tijdens de middagpauze kunnen ze hier bovendien een maaltijd voorgeschoteld krijgen.

Activiteiten

De activiteiten waaraan je in Fendels kan deelnemen, zijn voornamelijk gericht op de wintersport. Zo kan je een sneeuwwandeling maken, schaatsen en rodelen. In de zomermaanden zijn de mogelijkheden wel uitgebreider en kan je ook gaan klimmen, tennissen en paragliden. Daarnaast is er nog het park Kaunergrat waar je de natuur in al zijn pracht en praal kan aanschouwen. Bovendien wordt er in dat park ook jaarlijks een evenement georganiseerd waar mensen bij elkaar komen om te genieten van muziek, lekker eten en uiteraard de natuur.

Sport & Fitness

Fendels maakt deel uit van het Oostenrijkse skioord Kauntertal dat zowel aandacht schenkt aan de snowboarders en skiërs als aan de langlaufers. Zij kunnen namelijk allebei beschikken over iets meer dan 50 kilometer loipen en pisten. Snowboarders worden hier zelfs nog verwend met twee halfpipes en twee funparken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In het Oostenrijkse dorp valt er 's avonds niet echt iets te beleven. Voor het grote feestgedruis hoef je alleszins niet naar deze gemeente te komen. Er zijn in totaal 4 bars waar je iets kan drinken. Wie iets wil gaan eten in Fendels heeft eveneens een beperkt aanbod met slechts 6 restaurants.

Afstand tot Brussel

625 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?