Home » Oostenrijk » Skidorp Fieberbrunn print deze pagina
icon skigebied Fieberbrunn

Skidorp Fieberbrunn (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijkse dorpje Fieberbrunn is een wintervakantie puur genieten. De gemeente is een deel van het skigebied Pillerseetal dat 95 kilometer aan pisten heeft waardoor uren sneeuwpret zijn gegarandeerd. Dat plezier kan je tot diep in de nacht voortzetten in de verschillende pubs. Bovendien worden er verschillende evenementen georganiseerd om je vakantie compleet te maken.

Skigebied

Pillerseetal

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

95 km in skigebied Pillerseetal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
41 46 8 9 12 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5354-56304

E-mail: info@pillerseetal.at

Website: www.pillerseetal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Er liggen twee skischolen in deze gemeente waar je onder begeleiding de juiste vaardigheden kan leren. Groepslessen van 2 uur komen voor snowboarders en skiërs neer op 45 euro. Enkel de skiërs kunnen een gezamenlijke les van 4 uur kiezen en dan betalen ze 52 euro. Een privécursus komt dan weer neer op 185 euro. Tijdens het weekend is het zelfs tien euro duurder. De tarieven in beide scholen zijn gelijklopend.

Kinderinfo

Deze skischolen hebben ook elk een kinderopvang waar je vanaf 3,5 jaar les kan volgen. In kleine groepjes worden jouw kinderen dan opgedeeld om ervoor te zorgen dat ze voldoende begeleiding krijgen. Voor hen is het bovendien niet goedkoper, want voor een dag moet je namelijk tussen de 40 en 52 euro neertellen.

Activiteiten

Of je nu een trip tijdens de zomer of in de winter maakt, er worden in Fieberbrunn tal van evenementen georganiseerd voor iedereen. Geniet van de Oostenrijkse sfeer tijdens de Tiroolse avond, kinderen kunnen tijdens de gameavond het ook opnemen tegen hun leeftijdsgenoten en vrouwen mogen allerlei producten uittesten tijdens de beautydag. De actieve vakantiegangers kunnen bovendien nog altijd een rit met de slee maken, wandelen of aan Nordic walking doen.

Sport & Fitness

Voor beginners en ervaren skiërs en snowboarders is het in Fieberbrunn een waar paradijs. De gemeente maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Pillerseetal dat in totaal 95 kilometer pisten heeft. De echte professionals zullen hier eerder op hun honger blijven zitten, maar langlaufers kunnen dan weer met een loipenetwerk van 60 kilometer de tijd van hun leven beleven. Ook snowboarders hebben geen reden tot klagen. Voor hen zijn er namelijk nog twee funparken voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie na een dag op de pisten eens een stapje in de wereld wil zetten, is in Fieberbrunn aan het juiste adres. Met ongeveer tien cafés kan je hier namelijk al eens stevig doorfeesten. Bierliefhebbers moeten zeker The Riverhouse eens uitproberen.

Afstand tot Brussel

916 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Fieberbrunn

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?