Home » Zwitserland » Skidorp Fiesch print deze pagina
icon skigebied Fiesch

Skidorp Fiesch (Zwitserland)

Algemene info

Het Walliser dorp Fiesch situeert zich op de uiterst zonnige helling van het Rhônedal en de daltrap naar het Boven-Goms, aan de ingang van het Fieschertal. Het is een uitermate en gekende kind- en gezinsvriendelijke vakantiebestemming. In het oude, authentieke dorpsgedeelte kan je de typische zongebruinde Walliser huizen betreden en midden in het bos aan de dorpsrand bevindt zich het sportcentrum Fiesch met overnachtingsmogelijkheden. Het bergdorp is daarenboven een ideaal vertrekpunt voor trips naar het Aletschgebied, naar Goms en een tocht over de Alpenpassen naar de stad Brig. 

Skigebied

Aletschgebiet

Hoogteligging dorp

1350 m

Aantal km piste

273 km in skigebied Aletschgebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 113 53 18 6 17 0 2

Toeristische informatie

Eggishorn Tourismus

Postfach 4
3984 Fiesch
Tel. +41 (0)27 970 60 70
Info@fiesch.ch

Skischolen

Er is één skischool aanwezig met 26 bekwame leraren die onderrichten op de uitgestrekte oefenweide. Lessen in het Nederlands bijwonen is mogelijk. De alpinecursus duurt vijf dagen en bedraag zo'n 130 euro. De snowboardcursus is voor dezelfde duur tien euro goedkoper. 

Kinderinfo

Voor de jonge telgen is er een skikinderopvang, een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift voorzien in dit charmante bergdorpje. 

Activiteiten

Onder de vernoemenswaardige activiteiten valt onder meer de tocht naar de Eggishorn die op het eindpunt een prachtig uitzicht geeft op de totale lengte van de Aletschgletsjer, de kleinere Fieschergletsjer en de bergtoppen van de Eiger, de Mönch, de Jungfrau, tot aan de Matterhorn. Nummer twee is er een begeleide tocht door het Fieschertal: een fraai dorp met zeven gehuchten biedt een mooi uitzicht omhoog naar de Fieschergletsjer. Het totaalbeeld is een reusachtig gemeentegebied dat het grootste gedeelte van de Aletschgletsjer omvat. Op de derde plaats is er het traject door het Binntal: een zijdal van het Rhônedal, nog steeds gelegen in een oorspronkelijke natuur. Liefhebbers zien dit ook wel als een wandelparadijs met bovendien de grootste vindplaats aan mineralen van Europa. Ten laatste is er de route door Goms: de door de zon verwende paden lopen in het hooggelegen dal in het Boven-Wallis met intacte dorpen gecentreerd rond witte kerken. De wandelaars ontpoppen zich hier 's winters tot langlaufers en sneeuwschoenwandelaars. 

Evenementen

Vakantiebestemming Fiesch kent enkele interessante events. Zo is er in juni de Aletsch Halve Marthon. In de week ervoor vindt er op de Bettmeralp zelfs onder professionele leiding een trainingsweek plaats die zich vooral op amateurlopers richt. In de maand juli vindt het Alpien openlucht-bioscoopfestival Aletsch plaats. Minder bekende films worden gedraaid op de Riederfurka, voor met sneeuw bedekte bergtoppen en een mooie volle maan als decor. Amper een maand later situeert zich het Alpenboerenfeest Riederalp:  een groot boerenfeest met een feestelijke optocht. Ook in augustus wordt de Gratzugnacht op poten gezet aan de Märjelensee. Het is een griezeligmooi event bij volle maan, opgetrokken rond de sage van de Gratzug. Inwoners laten overleveringen van heksen, dwergen en kobolden weer helemaal opleven. Uiterlijk in november staat nog de grote adventsmarkt/kerstmarkt op de kalender aangeduid. 

Sport & Fitness

De calorieën eraf branden doe je door gebruik te maken van de wandelpaden, ski- en snowboardpistes, de rodelbanen, de sledepistes, het overdekte zwembad, de squashbaan, de indoor tennisbaan of het fitness centrum. Tot rust komen doe je in de sauna, het solarium en het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is overwegend bescheiden, maar daarom niet minder amusant met haar twintig restaurants, drie bars, twee cafés, disco en concertzaal. Geletterden vinden overdag hun gading in de plaatselijke bibliotheek, al ligt hier niet alle wereldkennis op papier verscholen. 

Afstand tot Brussel

778 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 250 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?