Home » Oostenrijk » Skidorp Filzmoos print deze pagina
icon skigebied Filzmoos

Skidorp Filzmoos (Oostenrijk)

Algemene info

De gemeente Filzmoos heeft alles in huis wat wintersporters maar kunnen verlangen tijdens een vakantie in de bergen. De mascotte Bärtl neemt de kinderen mee op sleeptouw doorheen het dorp en in de skischool kunnen de allerkleinsten al een basis aanleren. Bovendien kan je na een dag op de pisten ook iets gaan drinken in een van de pubs of een lokaal gerecht uitproberen op restaurant. Dit bergdorp is vooral bekend van Johanna Maier, de beste kokkin ter wereld. Als je op zoek bent naar avontuur kan je bovendien met een ballonvlucht het prachtige landschap bewonderen.

Skigebied

Salzburger Sportwelt

Hoogteligging dorp

1057 m

Aantal km piste

239 km in skigebied Salzburger Sportwelt

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
61 129 39 38 36 15 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6453-8235

E-mail: info@filzmoos.at

Website: www.filzmoos.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In het Oostenrijkse dorp is er een skischool aanwezig waar je verschillende cursussen kan gaan volgen. Een skiles in groep kost 59 euro voor een dag. Snowboarders hoeven niet zoveel te betalen en moeten slechts 50 euro voor een groepsles van een dag betalen. Als je optimaal begeleid wil worden kan je ook opteren voor een privécursus waarvoor je per uur 52 euro moet neertellen.

Kinderinfo

Peutertjes kunnen in de Skihaserl Crew rekenen op een zeer exclusieve begeleiding. Per twee kinderen is er namelijk een begeleider voorzien. De Kids Star Club is dan weer afgestemd op de kleuters en de kinderen tussen 5 en 14 jaar worden op hun beurt weer in een andere groep onderverdeeld. Zo heeft elke leeftijd een aangepast programma. De prijzen hiervoor schommelen tussen de 35 en 45 euro.

Activiteiten

In Filzmoos hebben ze goed begrepen hoe ze hun locatie het beste kunnen uitspelen. Met de berg Bischofsmütze op de achtergrond vormt dit gebied de perfecte locatie voor de ballonvaarten die in januari plaatsvinden. De feestdagen worden eveneens in de kijker gezet, het Oktoberfest en Kerstmis worden hier uitgebreid gevierd. Verder kan je tijdens de winter nog sneeuwfietsen, gaan wandelen of een ritje op de slee maken.

Sport & Fitness

Skiërs en snowboarders hebben met 239 kilometer aan pisten van het skigebied Salzburger Sportwelt meer dan voldoende variatie. Elk type wintersporter kan zich hier namelijk uitleven. Er zijn overwegend rode pisten in dit oord waardoor beginners hun grenzen stilaan kunnen verleggen en ervaren skiërs hun technieken nog wat kunnen verfijnen. Snowboarders zullen hier bovendien de tijd van hun leven hebben met de verschillende funparken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Er zijn slechts drie bars in Filzmoos aanwezig, maar dat kan de pret niet bederven. Ga eens langs in de Kalahari Bar om een lekkere cocktail te drinken, dans in de Happy Alm tot in de vroege uurtjes of zoek de gezelligheid op in de Kenn' i di. Bovendien kan iedereen zijn gading vinden in de talrijke restaurants van Filzmoos.

Afstand tot Brussel

986 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Eben im Pongau

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?