Home » Oostenrijk » Skidorp Finkenberg print deze pagina
icon skigebied Finkenberg

Skidorp Finkenberg (Oostenrijk)

Algemene info

De gletsjer Hinterhux zorgt ervoor dat jouw wintervakantie in Finkenberg sneeuwzeker is. Een uitgebreid pistenetwerk van 225 kilometer zorgt er bovendien voor dat wintersporters op deze plek de tijd van hun leven doorbrengen. Het dorp richt zich vooral tot gezinnen, want daarvoor zijn er verschillende opvangmogelijkheden aanwezig. Zowel in de skischolen als in de Kindergarten kunnen de kinderen zich amuseren in de sneeuw.

Skigebied

Zillertal: Ski Zillertal 3000

Hoogteligging dorp

1170 m

Aantal km piste

331 km in skigebied Zillertal: Ski Zillertal 3000

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
32 134 59 25 22 11 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5287-0586

E-mail: info@finkenberg.at

Website: www.finkenberg.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

Finkenberg heeft twee skischolen waar vakantiegangers lessen kunnen volgen. De tarieven zijn in deze scholen ongeveer dezelfde. Voor een groepsles moeten skiërs en snowboarders elk 55 euro betalen. Anders kunnen ze nog altijd kiezen voor een persoonlijke begeleiding die dagelijks 180 euro kost.

Kinderinfo

Wie nog te klein is om op de latten te staan kan in de Kindergarten opgevangen worden om te sleeën, sneeuwmannen te bouwen, te wandelen en nog vele andere spelletjes te spelen. Voor deze opvang betaal je dagelijks 22 euro. Bij de twee skischolen zijn er ook aangepaste kinderprogramma's voorzien waar kinderen dagelijks vier uur per dag de juiste technieken onder de knie krijgen. In Finkenberg krijgen ze het feesten bovendien al van kindsbeen af aangeleerd. Zo zijn er met Pasen, Nieuwjaar en Kerstmis speciale kinderfeestjes voorzien. 

Activiteiten

Doorheen het jaar worden er hier verschillende evenementen georganiseerd. Zo kan je tijdens de opendeurdag van de brandweer kijken hoe alles precies in zijn werk gaat, deelnemen aan een loopwedstrijd doorheen de bergen of genieten van een gezellig dorpsfeest. Tijdens de wintermaanden is het bovendien mogelijk om prachtige sneeuwschoenwandelingen te maken en te ijsschaatsen.  

Sport & Fitness

Ski Zillertal 3000 is het Oostenrijkse skigebied waarin Finkenberg ligt. Skiërs en snowboarders zullen op deze plek hun ogen uitkijken dankzij de 225 kilometer aan pisten. Wat zo speciaal is aan dit skioord is dat er ook voor de professionals bijzonder veel pisten aanwezig zijn. Verder hebben de snowboarders in Ski Zillertal 3000 alle luxe die ze zich maar kunnen wensen. Zo zijn er meerder funparken en quarterpipes aanwezig en kunnen ze met hun tegenstanders de strijd aangaan in de boardercross.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Er zijn enkele skihutten in Finkenberg waar je even op adem kan komen, maar verder valt hier weinig te beleven op het vlak van après-ski. Ontspannen kan hier wel op een andere manier. Gezellig tafelen is hier onder andere mogelijk aan de hand van de verschillende restaurants.

Afstand tot Brussel

946 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Mayrhofen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?