Home » Oostenrijk » Skidorp Fiss print deze pagina
icon skigebied Fiss

Skidorp Fiss (Oostenrijk)

Algemene info

Als je wel te vinden bent voor een avontuurlijke en sportieve vakantie dan moet je niet langer twijfelen over je bestemming. In Fiss zijn er op de pisten al voldoende uitdagingen met het grote aanbod aan rode en zwarte pisten, maar daarbuiten kunnen toeristen in de Skyswing en Fisser Flieger om de omgeving eens op een andere manier te benaderen. Zelfs kinderen worden hier regelmatig op de proef gesteld met de talrijke skiwedstrijden.

Skigebied

Serfaus, Fiss & Ladis

Hoogteligging dorp

1436 m

Aantal km piste

214 km in skigebied Serfaus, Fiss & Ladis

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
47 123 44 11 16 11 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5476-62390

E-mail: info@serfaus-fiss-ladis.at

Website: www.serfaus-fiss-ladis.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Fiss bevindt zich een skischool waar elke wintersporter lessen kan volgen op zijn niveau. Voor skiërs zijn er groepscursussen van 72 euro per dag. Ook snowboarders kunnen voor deze prijs op begeleiding rekenen voor een dag. Verder kan je hier ook van privélessen genieten tegen behoorlijke prijs.

Kinderinfo

De skischool voorziet voor de kinderen een gevarieerd programma zodat ook zij een geweldige vakantie hier kunnen beleven. Van peuters tot tieners, elke dag krijgen ze iets anders voorgeschoteld waarmee ze zich kunnen amuseren. Skiwedstrijden, indianendag, techniekroutes of een sneeuwmanfeestje zijn maar enkele activiteiten waar jouw kroost aan kan deelnemen. Kinderen vanaf drie maanden kunnen bovendien in de Kindergarten verblijven voor 61 euro.

Activiteiten

Naast snowboarden en skiën kan je in dit dorp nog leuke tijden beleven, het landschap verkennen met de imposante Skyswing waardoor de adrenaline gegarandeerd door je lichaam raast en over de vallei vliegen met de Fisser Flieger. Het leven is hier duidelijk aan de durvers. Met de evenementen doen ze het in Fiss iets rustiger aan.

Sport & Fitness

In het Oostenrijkse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis kan je met 212 kilometer gemakkelijk je dagen vullen op de pisten. Hier zijn voornamelijk rode pisten aanwezig, maar beginners en liefhebber van zwarte pisten zijn in dit oord eveneens aan het juiste adres. Uitdagingen zijn er voor de snowboarders ook genoeg met de twee funparken. In totaal zijn er 119 kilometer aan loipen voorzien waar langlaufers meer dan tevreden mee zijn.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Geniet van een frisse pint in de verschillende bars en pubs in Fiss. Hier is er van een bruisend nachtleven weinig sprake, maar dankzij enkele cafés kan je toch even ontspannen. Ga daarom zeker eens langs in de Hexenalm. In die laatste kan je eveneens een hapje eten, maar er zijn in Fiss nog enkele restaurants waar je de plaatselijke culinaire hoogstandjes kan proeven.  

Afstand tot Brussel

870 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo

Chalets in Fiss

 • icon

  Chalet Kelle

  Kelle foto chalet

  Skigebied : Skigebied Serfaus, Fiss & Ladis

  Aantal slaapkamers : 12

  Maximum aantal gasten : 35

  Bijzonderheden : Kristal chalet,sauna

  Meer boekingsinfo & over chalet Kelle

 • icon

  Chalet Acla

  Acla foto chalet

  Skigebied : Skigebied Serfaus, Fiss & Ladis

  Aantal slaapkamers : 9

  Maximum aantal gasten : 25

  Bijzonderheden : Kristal chalet

  Meer boekingsinfo & over chalet Acla


 • Foutje gespot ? Laat het ons weten.


  Nieuwsbrief ontvangen ?