Home » Oostenrijk » Skidorp Flattach print deze pagina
icon skigebied Flattach

Skidorp Flattach (Oostenrijk)

Algemene info

In de deelstaat Karinthië bevindt zich het Oostenrijkse skidorp Flattach. De gemeente is een onderdeel van het natuurpark Hohe Tauern waardoor je hier ongetwijfeld zal versteld staan van de prachtige natuurlandschappen. Bovendien is hier iedereen welkom die ook maar enige affiniteit met skiën of snowboarden heeft. Elk type wintersporter kan hier namelijk een heerlijke vakantie beleven door het grote pisteaanbod. Daarnaast is in Flattach zowel ruimte voor gezinnen als voor feestvierders.

Skigebied

Mallnitz & Flattach

Hoogteligging dorp

699 m

Aantal km piste

83 km in skigebied Mallnitz & Flattach

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
21 48 19 7 4 3 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4785-615

E-mail: info@flattach.at

Website: www.flattach.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool krijgen de toeristen een begeleiding waardoor ze alle nodige vaardigheden onder de knie krijgen. Een dag op de pisten met een ski-instructeur kost je 43 euro wanneer je voor een groepsles kiest. Voor snowboarders geldt net hetzelfde. Als je persoonlijk begeleid wil worden, komt de prijs neer op 45 euro per uur. Telkens als er iemand extra deelneemt aan deze privécursus betaal je nog eens 20 euro extra.

Kinderinfo

In deze skischool is er ook ruimte voor jouw kinderen dankzij Bobo's Kinderclub. Spelen en leren gaat hier hand in hand en op die manier krijgen de beginnende skiërs hun eerste lessen in Flattach. Bovendien kunnen ze tijdens de middag in de Kinderclub blijven en samen met de andere kinderen hier eten. Zo'n dag komt neer op 46 euro voor de cursussen en om tijdens de middagpauze nog eens opgevangen te worden, moet je 10 euro opleggen.

Activiteiten

Naast skiën, snowboarden en langlaufen kan je hier rodelen, aan tobogganing doen en zijn er voor de kinderen ook enkele voorzieningen om hun wintervakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld een ritje op de carrousel maken of in Bobo's Kinderclub verblijven. Toch blijft de traditionele wintersport hier primeren. Tijdens de zomermaanden verandert dat en kan je hier ook fietsen, tennissen en canyoning.

Sport & Fitness

Flattach ligt in het Oostenrijkse skigebied Mallnitz & Flattach en is een sneeuwzeker oord doordat de gletsjer Mölltaler hier gevestigd is. Winterpret dus van november tot april met 88 kilometer aan pisten. Door een mooie verdeling tussen de verschillende niveaus kunnen zowel beginners als professionals hier gemakkelijk terecht. Snowboarders zijn bovendien al helemaal aan het juiste adres, want voor hen zijn er twee funparken en een halfpipe voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om tot in de vroege uurtjes op te blijven, kan je alvast een dansje wagen in de discotheek Tenne. Maar er zijn ook enkele pubs en cafés die de moeite waard zijn. Zo zijn er Die Kellerbar, Irish Pub Dublin en Café Ice waar je na een dag op de pisten even kan ontspannen. Op gastronomisch vlak is hier ook geen reden tot klagen. Verschillende restaurants openen in Flattach maar al te graag hun deuren voor de hongerige meerwaardezoeker.

Afstand tot Brussel

1091 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Mallnitz/Obervellach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?