Home » Zwitserland » Skidorp Flumserberg print deze pagina
icon skigebied Flumserberg

Skidorp Flumserberg (Zwitserland)

Algemene info

Met een frontaal uitzicht op de markante keten van de geologisch interessante Churfirsten ligt hoog boven de zuidelijke oever van de Walensee het bergdorp Flumserberg. Er ontplooit zich rondom dit gezins- en kindvriendelijke vakantiegebied een erg veelzijdig wandelgebied met verschillende attracties en animatie voor kinderen. In de wintermaanden mag Flumserberg zich met trots de grootste wintersportregio van Oost-Zwitserland noemen. De streek werd reeds aan het eind van de 19e eeuw als kuuroord voor weikuren ontdekt en heeft zijn tradities tot op de dag van vandaag voort gezet. En zelfs Johanna Spyri liet zich door deze ongerepte natuur, weliswaar meer dan honderd jaar geleden, voor haar Heidi-verhaal inspireren. 

Skigebied

Flumserberg

Hoogteligging dorp

1400 m

Aantal km piste

65 km in skigebied Flumserberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Ferienregion Heidiland

Tannenbodenalp
8898 Flumserberg
Tel. +41 (0)81 720 18 18
Info@flumserberg.ch

Skischolen

Slechts één maar daarom niet minder degelijke skischool die 120 leraren herbergt. Een oefenweide is aanwezig en les volgen in het Nederlands is perfect mogelijk. De alpinecursus duur vijf dagen en maakt je geldbeugel 170 euro lichter.  Voor de snowboardcursus idem dito. 

Kinderinfo

Voor de jonge telgen is er een skikinderopvang voorzien vanaf twee jaar. Deze beslaat vier uur per dag voor 36 euro, exclusief kinderlunch. Ook is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift aanwezig. 

Activiteiten

Flumserberg kent een bescheiden, desalniettemin erg interessant aantal activiteiten. Zo zijn er de verschillende ludieke themapaden zoals het sagenpad, Heidi's alpenflorapad of de Geo Trail. Ook zijn er parken voor kleine dieren, kunnen de kinderen pony rijden en zich uitleven op de avontuurlijke speelplaatsen met trampoline, tyrolienne, enzovoorts. Veeleisender en enkel geschikt voor de gevorderden is de Zeventoppentocht: een eerder ongevaarlijke, maar veeleisende wandeling met veel mooie vergezichten in het verschiet. 

Sport & Fitness

Je lichaam beweging geven doe je op de ski- en snowboardpistes, de wandelpaden, de ijsbaan, de hondeslede, de rodelbaan, de sledepiste, de langlaufloipen en in het zwembad of tijdens het paragliden. Tot rust komen doe je in de sauna, het solarium of het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan in Flumserberg is nu net niet de sensatie van je leven, maar het is er toch behoorlijk gezellig na de sporturen. Er zijn 22 eetgelegenheden aanwezig, zomaar twaalf bars, een café, twee tea rooms, een disco en twee dancings. Geen enkele reden dus om de avond alleen op je kamer te slijten. 

Afstand tot Brussel

743 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 100 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Flums op 10 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?