Home » Oostenrijk » Skidorp Fontanella print deze pagina
icon skigebied Fontanella

Skidorp Fontanella (Oostenrijk)

Algemene info

Het sfeervolle Fontanella moet het niet hebben van zijn après-ski, maar voor de families is het wel een geschikte plaats om te verblijven. Het pistenetwerk is met 27 kilometer op het formaat van beginners en in de skischool kunnen de kinderen aan de hand van een aangepast programma hun favoriete wintersport aanleren. Bovendien worden ze er opgevangen voor een schappelijke prijs. De evenementen zijn hier voornamelijk gericht op cultuurfanaten en bij de verschillende activiteiten is de natuur op de een of andere manier er altijd bij betrokken.

Skigebied

Großes Walsertal/Fontanella-Faschina

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

27 km in skigebied Großes Walsertal/Fontanella-Faschina

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 8 4 6 3 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5554-5150

E-mail: info@wwalsertal.at

Website: www.walsertal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

De skischool van het dorp voorziet voor elke leeftijd groepslessen. Vanaf 19 jaar mogen skiërs deelnemen aan de groepslessen voor volwassenen en betaal je dagelijks 56 euro voor vier uur les. Voor snowboarders gelden dezelfde tarieven. Wie jonger is hoeft voor een cursus van een dag slechts 52 euro op tafel te leggen. Wanneer je wil dat alle aandacht naar jou gaat, dan is een privéles van 177 euro per dag ook nog altijd een optie.

Kinderinfo

In de Miniclub kunnen peuters met hun leeftijdsgenootjes uren plezier maken. Dagelijks vraagt de skischool voor deze opvang een bijdrage van 16 euro. Als je kinderen al wat groter zijn en klaar zijn om de sneeuwmat te betreden, kunnen ze bij Bambini de eerste lessen krijgen voor 52 euro per dag en worden ze ook tijdens de middagpauze onder toezicht gehouden. Om de overgang wat minder drastisch te maken, zitten deze kinderen soms ook nog in de Miniclub.

Activiteiten

In dit pittoreske dorp zijn de activiteiten voornamelijk gericht op de natuur. Zo kan je genieten van de prachtige landschappen tijdens een van de georganiseerde winterwandelingen, maar je kan eveneens jouw grenzen verleggen tijdens het ijsklimmen. Verder kunnen cultuurliefhebbers in de zomer hier genieten van filmvoorstellingen, een optreden van de plaatselijke muziekvereniging of eens een kijkje gaan nemen op het Walserherbst Kulturfestival.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse skidorpje Fontanella is voornamelijk een gezellige gemeente en in diezelfde lijn ligt ook het skigebied Großes Walsertal. Met 27 kilometer aan pisten wordt hier namelijk geen massatoerisme verwacht. Doordat er grotendeels blauwe pisten voorzien zijn, is het een geschikte plaats voor beginners en gezinnen met jonge kinderen. Op deze brede pisten zal je immers niet gauw het overzicht verliezen. Voor snowboarders zijn er in het oord geen extra voorzieningen aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Ontspannen in clubs of cafés kan hier maar in beperkte mate. In totaal zijn er vier bars aanwezig waar je iets kan gaan drinken na een vermoeiende dag op de pisten. Doorheen de dag kan je even een pauze nemen in Franz Josef Hütte en 's avonds kan je in Hölle dagelijks genieten van een vlees- en kaasfondue.

Afstand tot Brussel

841 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Bludenz

Dichtstbijzijnde treinstation

Friedrichshafen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?