Home » Zwitserland » Skidorp Ftan print deze pagina
icon skigebied Ftan

Skidorp Ftan (Zwitserland)

Algemene info

Het idyllische bergdorp Ftan ligt uiterst links in het skigebied van Scuol. Deze vakantiebestemming heeft niet altijd evenveel geluk en toeristische aandacht gekend. In 1720 werd deze plek letterlijk weggeblazen door een stoflawine en nadien is het nog eens driemaal door een allesverwoestende brand getekend geweest. De oude gebouwen die ietwat weerstand wisten te bieden tijdens deze catastrofale periodes, zijn tegenwoordig gekroond tot parels van het dorp. Wat niet wil zeggen dat de overwegend nieuwe bebouwing minder fraai is. Dit oord is een oase van kalmte en is doorgaans volledig autovrij. Nachtbrakers zullen het moeten doen met zelf-entertainment in enkele uitstekende hotels, restaurants en een te verwaarlozen aantal cafés. 

Skigebied

Scuol & Tarasp-Vulpera

Hoogteligging dorp

1650 m

Aantal km piste

80 km in skigebied Scuol & Tarasp-Vulpera

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 30 15 8 5 2 0 0

Toeristische informatie

Gäse-Info Ftan

Tel. +41 (0)81 864 05 57
Ftan@engadin.com

Skischolen

Er is één skischool met twintig leraren aanwezig die u graag bij de hand nemen op de oefenweide. De alpinecursus kost er een gammele 86 euro en duurt vijf dagen. De snowboardlessen bedragen ook vijf dagen en 106 euro. Voor de langlaufcursus gelden dezelfde voorwaarden als deze laatste. 

Kinderinfo

Voor kinderen is hier helaas niets specifieks voorzien. Maar ouders kunnen wel terecht aan het onthaal van de toeristische dienst voor een erg beperkt overzicht van enkele babysitters.

Sport & Fitness

In Ftan is er de mogelijkheid tot skiën, snowboarden, wandelen, fakkeltochten en langlaufen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Zoals eerder al gezegd, is het maar triestig gesteld met de après-ski en het nachtleven van Ftan. Gasten kunnen genieten in de acht restaurants of het enkele café. Vertier vinden ze met een beetje geluk ook nog in de concertzaal. Een feestje bouwen in de plaatselijke bibliotheek doe je beter niet, maar wat leesstof kan natuurlijk ook boeien. 

Afstand tot Brussel

839 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Engadin

Dichtstbijzijnde treinstation

Ftan

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?