Home » Oostenrijk » Skidorp Fügen-Fügenberg print deze pagina
icon skigebied Fügen-Fügenberg

Skidorp Fügen-Fügenberg (Oostenrijk)

Algemene info

Twijfelaars worden snel tot het Oostenrijkse dorp Fügen aangetrokken doordat alle elementen hier aanwezig zijn om een topvakantie te beleven. In het grootste skigebied van Oostenrijk dragen ze winterpret hoog in het vaandel en dat kan op verschillende manieren. Je kan hier snowboarden en skiën op het grote pistenetwerk of nadien een stapje in de wereld zetten met de après ski. Kinderen worden hier bovendien stapsgewijs ingeleid in de wondere wereld van de wintersport en dagelijks kan je wel aan een aantal leuke evenementen deelnemen.

Skigebied

Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

Hoogteligging dorp

1650 m

Aantal km piste

176 km in skigebied Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
38 112 33 25 13 7 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5288-62262

E-mail: tvb.fuegen@aon.at

Website: www.best-of-zillertal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Fügen is er met drie skischolen keuze genoeg om te bepalen hoe je jouw lessen wil aanpakken en welk prijskaartje daarbij komt kijken. Zo is het in de school Aktiv Fügen-Hochfügen mogelijk om skilessen te volgen in groep voor 41 euro per dag en snowboarders betalen voor een groepscursus 36 euro per dag. Krijg je liever alleen een ski- of snowboardles dan moet je al gauw 38 euro per uur per persoon op tafel leggen. Bij TOPprivate kan je dan weer de ski- en snowboardtechnieken aanleren tijdens lessen van 2 uur. Daarvoor moet je dan telkens 24 euro betalen. Privélessen voor een halve dag kosten hier bovendien 84 euro. Verder is er nog Total waar je voor een dag van vier uur 46 euro op tafel moet leggen. Wie daar opteert voor een persoonlijke begeleiding betaalt dagelijks 167 euro.

Kinderinfo

In de Dwergenclub zijn de allerkleinsten welkom die nog niet klaar zijn om te skiën. Ouders kunnen ervoor kiezen om hun kinderen hier een uur, halve dag of volledige dag te laten verblijven. Bovendien zijn er in de skischolen nog verschillende opvangmogelijkheden voor de kinderen die wel al de sneeuwmat willen betreden. Maar er is ook nog de Kindergarten waar baby's van drie maanden oud zelfs terechtkunnen en waar ze hun middagdutje kunnen doen. Voor een volledige dag betaal je voor deze opvang 31 euro.

Activiteiten

Elke dag valt er in dit dorp wel iets nieuws te beleven. Laat de Oostenrijkse cultuur helemaal op je afkomen tijdens de Tiroolse avond, maak romantische wandelingen in de ongerepte natuur, fiets doorheen de bergen met de uitgestippelde routes of laat je helemaal gaan tijdens de After Work Bacardi Party. Kijk ook eens wat de kunstenaars in dit oord te bieden hebben tijdens een tentoonstelling in de Galerie im Stollenberghof of trek naar het Lederhosenball voor een avondje plezier. Bovendien zijn er in Fügen nog verschillende plaatsen waar je een sauna kan nemen en helemaal tot rust kan komen.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse dorp maakt deel uit van een van de grootste skigebieden van het land en daardoor is het niet verwonderlijk dat de wintersportmogelijkheden hier eindeloos zijn. Met 183 kilometer aan pisten kunnen skiërs en snowboarders gemakkelijk hun dagen vullen. Ook langlaufers hebben een loipenetwerk van 65 kilometer waarmee ze even zoet zijn. Het funpark en de twee halfpipes zijn bovendien leuke extraatjes voor de snowboarders.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Fügen zal je je geen minuut vervelen. Sta je niet op de pisten, dan kan je nog altijd ontspanning opzoeken in een van de vele bars en pubs. Ook wijnliefhebbers kunnen hier de tijd van hun leven doorbrengen in enkele wijnbars. Op culinair vlak kan je eveneens kiezen uit een ruim aanbod aan restaurants en je laten verrassen door de plaatselijke keuken.

Afstand tot Brussel

920 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Jenbach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?