Home » Oostenrijk » Skidorp Galtür print deze pagina
icon skigebied Galtür

Skidorp Galtür (Oostenrijk)

Algemene info

Aan de voet van de Silvretta ligt het Oostenrijkse dorp Galtür. Het is een sneeuwzekere regio waar je naar hartenlust kan skiën en snowboarden. Maar er is ook meer, voor snowboarders zijn er namelijk aparte parken waarin ze kunnen racen en freestylen en naast de pisten zijn de mogelijkheden eveneens eindeloos. Verken de prachtige natuur aan de hand van de 250 kilometer aan uitgestippelde wandelwegen doorheen de bergwereld en bezoek zeker eens het museum Alpinarium Galtür.

Skigebied

Galtür im Paznauntal

Hoogteligging dorp

1600 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Galtür im Paznauntal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
6 24 10 5 3 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50990-200

E-mail: info@galtuer.com

Website: www.galtuer.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Galtür is het enige dorp in het gelijknamige skigebied en heeft genoeg aan een skischool. De 45 instructeurs zullen je op weg helpen om het te schoppen tot een echte professional. De prijzen voor kinderen en volwassenen zijn hetzelfde. Om te skiën en snowboarden betaal je voor een groepsles van een dag 51 euro. Als je alle aandacht voor jezelf wil, kan je ook een privéles nemen voor 191 euro per dag. Families kunnen bovendien genieten van verschillende kortingen.

Kinderinfo

Voor kinderen zijn er in dit dorp een waaier aan mogelijkheden met verschillende kinderclubs. Ze kunnen de mascotte SIGGI ontmoeten in de SIGGI's ALPINE Club en er deelnemen aan wedstrijden, spelletjes spelen, door de natuur trekken en schilderen. Deze opvang is bestemd voor de allerkleinsten, maar de kinderen en jeugd hebben elk ook nog een Club waar ze dankzij een gevarieerd programma de tijd van hun leven beleven.  

Activiteiten

In Galtür kan je niet omheen religie; een trip naar de verschillende kerken zijn hier als een reis doorheen de tijd. Laat je eveneens verleiden door de overweldigende natuur en trek erop uit aan de hand van de verschillende wandelroutes in het Silvrettagebergte waar bovendien een prachtig meer is gevestigd. Sportievelingen kunnen hier paragliden, schaatsen en zich ook inschrijven voor de marathon.

Sport & Fitness

Hier geldt overduidelijke de regel: overdaad schaadt. Met 40 kilometer aan pisten heeft het Oostenrijkse skigebied Galtür net voldoende voor de gemiddelde wintersporter. Snowboarders worden helemaal in de watten gelegd. Voor hen zijn er immers verschillende extra parken voorzien waar ze onder andere kunnen freestylen. Langlaufers zullen bovendien hun hart kunnen ophalen met 50 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Net zoals bij de kinderopvangmogelijkheden zijn er voor naast de pisten veel mogelijkheden om te ontspannen met de après-ski. Ga gezellig iets drinken in de bars en pubs of begin zelfs al tijdens de dag in een van de skihutten. Zet je liever een stap in de culinaire richting, dan zullen de verschillende restaurants je niet gauw teleurstellen.

Afstand tot Brussel

877 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?