Home » Oostenrijk » Skidorp Gargellen print deze pagina
icon skigebied Gargellen

Skidorp Gargellen (Oostenrijk)

Algemene info

Gargellen is het hoogste dorp in het skigebied Montafon en ligt op een hoogte van 1423 meter boven de zeespiegel. Ouders kunnen hier met een gerust hart op vakantie gaan dankzij de talrijke voorzieningen voor de kinderen. Bovendien is het nachtleven hier vrij beperkt waardoor je 's avonds niet gestoord wordt door het lawaai van de feestvierders. Wanneer je eens een dag buiten de pisten wil doorbrengen, kan je overigens enkele musea bezoeken of een duik in het zwembad nemen.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

1633 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5558-8201300

E-mail: gargellen@hochmontafon.eu

Website: www.gargellen.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool van Gargellen staan 42 leraars paraat om jouw vaardigheden op punt te stellen. Skiërs en snowboarders kunnen deelnemen aan een groepscursus waarvoor ze dagelijks 53 euro betalen. De tarieven voor privélessen zijn bijna dubbel zo duur. Een dag les komt dan neer op 198 euro. Ook kinderen kunnen hier lessen volgen, dat is even duur als de groepslessen voor skiërs en snowboarders. Als ze tijdens de middag ook onder toezicht moeten blijven, dan komt er 10 euro extra bij.

Kinderinfo

Voor elke leeftijd is er in Gargellen de nodige opvang voorzien. Zo is er opvang voor de kinderen die nog niet klaar zijn om de pisten te betreden. Als ze er toch eenmaal klaar voor zijn kunnen ze in de Birdie-cursus snel leren hoe ze juist moeten skiën. In de Shred-cursus kan je bovendien nog een stapje verdergaan en kunnen diegenen die de basis al onder de knie hebben, gaan spelen in de funparken.

Activiteiten

Zwemmen, tennissen, paardrijden of golfen, het zijn slechts enkele sporten die je hier tijdens de zomer kan beoefenen. Bovendien zijn er in Gargellen 4 museums aanwezig met elk een eigen focus. Ben je geïnteresseerd in het mijnverleden, technologie of het toerisme, dan zal je je hier niet gauw vervelen. Verder zijn er hier ook de twee waterparadijzen in de buurt waar je heerlijk kan ontspannen in de zwembaden en sauna's.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente maakt net zoals vele andere skidorpjes deel uit van het grote skigebied Montafon. Daar is er een pistenetwerk van 220 kilometer waar voornamelijk veel blauwe en rode pisten aanwezig zijn. Toch wordt de gevorderde skiër niet vergeten en kan hij zijn grenzen verleggen op de 42 kilometer aan zwarte pisten. Ook langlaufers kunnen hier een geweldige vakantie beleven met 102 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven is in Gargellen niet bepaald uitgebreid, maar in de gezellige cafés kan je wel genieten van de Oostenrijkse sfeer. Proef van enkele lokale gerechten in de Kessl Hut, Obwald Hut en Schafberghüsli. Voor de internationale keuken reserveer je dan weer best een tafeltje in Bachmann of Heimspitze.

Afstand tot Brussel

849 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Friedrichshafen

Dichtstbijzijnde treinstation

Schruns

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?