Home » Oostenrijk » Skidorp Gaschurn-Partenen print deze pagina
icon skigebied Gaschurn-Partenen

Skidorp Gaschurn-Partenen (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse dorpen Gaschurn en Partenen liggen slechts enkele kilometers van elkaar vandaan, maken deel uit van het skigebied Montafon en liggen in Vorarlberg. Voor families en gezinnen zijn deze gemeentes perfect om een wintervakantie door te brengen. De meeste aandacht gaat hier immers uit naar het skiën en snowboarden en voor de kinderen zijn verschillende programma's gemaakt waardoor ze zich nooit vervelen. Toch moet je niet onmiddellijk denken dat hier enkel beginners naartoe trekken. In Montafon vindt elk type wintersporter namelijk zijn gading.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5558-8201

E-mail: info@hochmontafon.eu

Website: www.hochmontafon.eu

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Zet samen met de instructeurs je eerste passen in de sneeuw in de skischool van Gaschurn-Partenen. Hier kan je leren skiën en snowboarden, maar heb je ook de mogelijkheid om aan de skisafari deel te nemen of een andere voorgestippelde route. Beginnende skiërs kunnen voor 53 euro per dag begeleid worden en als je een gevorderde skiër bent, moet je dagelijks maar 50 euro betalen voor een groepsles. De kostprijs voor een privécursus komt neer op 198 euro per dag. Snowboarders kunnen hier eveneens de fijne kneepjes van de sport aangeleerd krijgen voor 50 euro per dag.

Kinderinfo

Kinderen worden in Gaschurn-Partenen op handen gedragen en krijgen bijzonder veel aandacht. Zo zijn er verschillende groepen met getrainde lesgevers die naargelang de leeftijd een speciaal programma voor jouw kroost hebben uitgedokterd. In de NOVI-Klub is het bijvoorbeeld al spelen wat de klok slaat, terwijl kinderen vanaf vijf jaar al stilaan de pisten mogen betreden. De prijzen voor deze dagopvang schommelen tussen de 45 en 53 euro. Bovendien is er nog een kinderopvang in het dorp zelf waar kinderen tot zeven jaar kunnen verblijven.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden hebben de wintersporters hun handen meer dan vol met de verschillende afdalingen die ze zich allemaal meester moeten maken. Daarom zijn er vrij weinig andere activiteiten in deze streek. Maar je kan hier wel paragliden en schaatsen. In het skigebied kan je bovendien naar de Montafoner Volksmusiktage gaan om te genieten van de muziek of deelnemen aan een moutainbikemarathon.

Sport & Fitness

De gemeente is een onderdeel van het Oostenrijkse skigebied Montafon dat 220 kilometer aan pisten omvat. Hier is een evenredige verdeling tussen de verschillende niveaus waardoor niet enkele de beginners voldoende variatie hebben, ook de professionals zullen hier uitdagingen genoeg hebben. Naast de pisten zijn er bovendien nog twee funparken en een halfpipe waar ze hun nieuwste trucs kunnen showen.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Met 11 restaurants kan je tijdens jouw wintervakantie al eens genieten van de plaatselijke specialiteiten. Voor de après-ski of het nachtleven hoef je echter niet naar dit gebied te trekken. Er zijn wel enkele cafés aanwezig, maar het is eerder de bedoeling om gezellig wat bij te praten in plaats van tot in de vroege uurtjes te feesten.

Afstand tot Brussel

847 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Schruns

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?