Home » Oostenrijk » Skidorp Going am Wilder Kaiser print deze pagina
icon skigebied Going am Wilder Kaiser

Skidorp Going am Wilder Kaiser (Oostenrijk)

Algemene info

Aan de voet van de Wilder Kaiser ligt de Oostenrijkse gemeente Going in Kitzbühel. Het is een plek waar gezinnen zich onmiddellijk zullen thuis voelen, in de skischool zijn namelijk verschillende groepjes waar de kinderen op een ludieke manier in aanraking komen met de wintersport. Bovendien hebben de sportliefhebbers hier absoluut niet te klagen met 279 kilometer pisten en 180 kilometer loipen. Een stapje in de wereld zetten, is hier echter niet mogelijk.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50509-510

E-mail: going@wilderkaiser.info

Website: www.wilderkaiser.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool van Going kunnen beginners de juiste technieken leren te beheersen. Voor een groepsles betalen skiërs 62 euro per dag. Voor een persoonlijke begeleiding mag je die prijs gerust verdrievoudigen. De kostprijs van een privéles voor 4 uur bedraagt namelijk 170 euro. Telkens als er daar nog een extra persoon bijkomt, betaal je een supplement van 20 euro.

Kinderinfo

De skischool in Going voorziet ook speciale lessen voor kinderen. Zo zijn er skicursussen voor kinderen tot drie jaar. Als ze drie dagen lang telkens een halve dag op de pisten willen vertoeven, moeten de ouders 119 euro op tafel leggen. In de Pingu Kinder-Klub zijn dan weer kinderen tussen 4 en 12 jaar welkom. Daarvoor liggen de tarieven ook iets hoger. Wanneer zij drie dagen willen skiën, kost het 130 euro. Voor opvang tijdens de middagpauze moet je bovendien dagelijks 9 euro bijbetalen.

Activiteiten

Naast de pisten kan je hier de natuur verkennen met de verschillende uitgestippelde wandelpaden, maar je kan eveneens de rust opzoeken door enkele baantjes te trekken in het zwembad. Bovendien kan je in Going ook rodelen of naar beneden glijden met snowtubing.

Sport & Fitness

De gemeente Going bevindt zich in het skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental en daardoor hebben de toeristen toegang tot de 279 kilometer pisten. Van eenvoudige tot middelzware en moeilijke pisten, elke wintersporter kan hier kilometers afleggen binnen zijn niveau. Langlaufers kunnen eveneens genieten van een uitgebreid netwerk met 180 kilometer aan loipen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Keuze genoeg met 14 restaurants die je dagelijks een heerlijk menu aanbieden. Laat je onderdompelen in de Oostenrijkse cultuur en eet geregeld buiten je hotel om de lokale specialiteiten te ontdekken. Bovendien zijn er naast de pisten 5 hutten waar je geregeld een tussenstop kan maken. Voor het nachtleven moet je hier echter niet naartoe komen. In Going zijn slechts 3 cafés aanwezig.

Afstand tot Brussel

898 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Johann

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?