Home » Zwitserland » Skidorp Grächen print deze pagina
icon skigebied Grächen

Skidorp Grächen (Zwitserland)

Algemene info

Bergdorp Grächen is gelegen op een breed zonneterras, hoog boven het Mattertal. Dit bekende Walliser gezinsvakatieoord wordt omgeven door bergreuzen waaronder enkele van meer dan vierduizend meter. Grächen stelt alles in het gareel voor het plezier van de kinderen. Want wanneer de jonge telgen het naar hun zin hebben, genieten de ouders natuurlijk eens zo veel van het verblijf. Zodoende kan je op het zonnigste hoogplateau van Zwitserland baby- en kinderartikelen huren en aankopen. Er zijn speelpaden aangelegd en een heus recreatiepark voor de kids. Verder kan je als ouder met een gerust hart vrij bewegen in het dorp zonder je kleinsten aan een leiband te moeten leggen. Grote delen van de plaats zijn autoloos, wandelpaden zijn aangepast aan kinderwagens en spruiten die zelf enkele stappen willen zetten in dit oord. Bovendien bevindt zich alles ligt binnen loopafstand. 

Skigebied

Grächen

Hoogteligging dorp

1619 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Grächen

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Grächen Tourismus

Dorfplatz
3925 Grächen
Tel. +41 (0)27 955 60 60
Info@graechen.ch

Skischolen

Grächen bezit over twee skischolen met vijftig trainers en een oefenweide. Lessen in het Nederlands bijwonen is mogelijk op aanvraag. De alpiene cursus duurt vijf dagen en maakt je 200 euro armer. De snowboardcursus duurt evenlang, maar is met zijn 112 euro aanzienlijk goedkoper. 

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een kinder- en een skikinderopvang voorzien vanaf twee jaar voor maximum zes uur per dag. Voor de goede zorgen van de plaatselijke kinderverzorgers betaal je zo'n 30 euro, exclusief lunch. Verder is er ook nog een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift aanwezig.

Activiteiten

Eén van de highlights is het Kneipppark: de eerste grote kneipptuin van Zwitserland, verscholen in het natuurlijke landschap boven de Grächersees met watertrappelinstallaties, droogbekken met kiezelstenen en een mooie kruidentuin. Volgende in de rij is de kinderanimatie. Dit dorp hoorde tot de eerste Zwitserse vakantieoorden die consequent aanbiedingen en amusement voor de jongsten in petto had en nog steeds heeft. Nummer drie is het Ravensburger speelpad is een ludieke tocht voor jong en oud met een spelletjesmiddag bij zestien speelhaltes. Onderweg zijn er acht hotelchalets als speelhuis te vinden. Ten vierde is er het traject langs de Suonen: voorbij de tot vierhonderd jaar oude traditionele irrigatiekanalen wandelen is bijzonder aangenaam. Last but not least is er nog de Seetalhorn: een zonnig terrasrestaurant op maar liefst 2868m waar je met een schitterend panorama op de achtergrond vast en zeker eens moet vertoeven als je er de kans toe krijgt.

Evenementen

Top event in dit dorp is het Nikolaus-Event: eind november wordt de oude kerktoren van St. Niklaus op deze plek in de grootste Sinterklaas ter wereld veranderd. 

Sport & Fitness

Na een je een dag flink in het zweet gesport te hebben door onder meer te skiën, langlaufen, snowboarden, zwemmen, wandelen, schaatsen, rodelen, tennissen, e.d., kan je relaxen in de openbare sauna, het openbaar solarium en het massagecenter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski telt in dit dorp ruim dertig restaurants, tien bars, een leuke wijnbar, een flitsende disco en dito dancing. Er worden regelmatig muziekevents op poten gezet in de concertzaal en overdag verwelkomt het volksmuseum graag de gasten van Grächen. 

Afstand tot Brussel

782 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genf op 220 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Niklaus op 8 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?