Home » Italië » Skidorp Gressoney print deze pagina
icon skigebied Gressoney

Skidorp Gressoney (Italië)

Algemene info

Gressoney ligt in één van de drie dalen van Monta Rosa, en is bovendien niet ver verwijderd van andere charmante bergdorpjes, ook in diezelfde regio gesitueerd. Vooral voor wintersporters die zich op de pisten bevinden liggen deze verschillende resorts op werkelijk een steenworp afstand van elkaar, terwijl het met de auto enkele uren kan duren voor je de ander bereikt. Een pluspunt dat zwaar onderlijnd wordt voor de gasten die ervan houden uit te wijken naar andere bestemmingen tijdens hun verblijf in het traditionele Gressoney, en dat zonder je uitrusting uit te moeten doen! Nota: de pisten zijn overwegend blauw en rood, dus de gevorderde beoefenaar van zijn vak blijft hier een beetje op zijn honger zitten. Gressoney wordt gesierd door oude houten boerenhuizen, chalets en idyllische geplaveide straten. De bevolking is erg gastvrij en kindvriendelijk ingesteld.

Skigebied

Monte Rosa

Hoogteligging dorp

1823 m

Aantal km piste

179 km in skigebied Monte Rosa

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
47 123 10 6 17 6 0 0

Toeristische informatie

IAT Monte Rosa Walser

Tel. 0039-0125-366143
Gressoneylatrinite@turismo.vda
www.aiatmonterosawalser.it

Skischolen

Er zijn drie skischolen gevestigd met ruime oefenweides waar de cursussen vijf dagen duren en gemiddeld 170 euro kosten. Met uitzondering op de langlauflessen, die aanzienlijk goedkoper zijn met hun 88 euro. Sessies in het Nederlands kunnen ook geregeld worden, mits een aanvraag die ruim van tevoren moet gebeuren. Plus dit gebeurt in groepsverband, wat voor de mensen die meer exclusiviteit gewend zijn een minpunt kan zijn. 

Kinderinfo

Voor engeltjes is er een skikinderopvang, kinderopvang, kinderkaroussel, babylift en lopende band lift voorzien in Gressoney.

Sport & Fitness

Gasten halen in Gressoney hun hart op met het skiën, snowboarden, wandelen, langlaufen, paardrijden, snowraften, rodelen, curlen, parapenten, paragliden, schaatsen, zwemmen, squashen, tennissen, fitnessen,en nog zoveel meer!

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan is een bescheiden gebeuren met zijn dertig restaurants, tien bars, tien pubs, disco, bioscoop en concertzaal. Desalniettemin geen reden om je met ik, ik en ik terug te trekken op de hotelkamer. De plaatselijke bevolking nodigt eerst uit tot heerlijk tafelen, dan tot nagenieten met wat straffers in je glas en uiteindelijk kun je jezelf volledig laten gaan op de dansvloer op een lekkere beat.

Afstand tot Brussel

959 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Torino - Caselle

Dichtstbijzijnde treinstation

Pont Saint Martin

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?