Home » Zwitserland » Skidorp Grimentz print deze pagina
icon skigebied Grimentz

Skidorp Grimentz (Zwitserland)

Algemene info

In dit schilderachtige dorp uit Wallis lijken vervlogen tijden weer tot leven te komen. De beroemde raccards of korenschuren, zwart geblakerd door de zon en de vuurrode geraniums zijn de kenmerken van dit charmante bergdorp geworden. Trefpunt van het leven hier is het Bürgerhaus of raadhuis uit de 15e eeuw. De alom bekende gletsjerwijn rijpt hier in de wijnkleders in eikenhouten vaten. Het Val d'Anniviers wordt hier in zijn meest romantische vorm tentoongesteld aan de toeristen. 

Skigebied

Val d'Anniviers

Hoogteligging dorp

1572 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Val d'Anniviers

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
70 120 45 35 3 5 0 0

Toeristische informatie

Grimentz/St.Jean Tourisme

3961 Grimentz
Tel. +41 (0)27 475 14 93
grimentz@sierre-anniviers.ch

Skischolen

Er zijn twee skischolen beschikbaar met vijftig leraren op de oefenweide. Sessies in het Nederlands zijn mogelijk. De alpinecursus duurt vijf dagen en komt neer op 120 euro. De snowboardlessen zijn tien euro duurder voor hetzelfde aantal dagen. 

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een kinderopvang en skikinderopvang voorzien. Dit vanaf twee jaar en voor maximum zes uur per dag aan 45 euro, exclusief lunch. Ook is er nog een babyliftje en een lopende bandlift beschikbaar. 

Sport & Fitness

Sporten heb je hier pas echt gedaan wanneer je de vier lange rodelbaantrajecten op je palmares hebt staan. Ook kan je hier schaatsen, curlen, op fakkeltocht gaan, skiën, paragliden, snowboarden, wandelen, langlaufen, enzovoorts. Ontspanning vind je in de openbare sauna, het fitnesscentrum, het overdekte openbare zwembad of het massagecenter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een bescheiden maar gezellige après-ski en nachtleven. Er zijn twaalf restaurants, twee bars, twaalf cafés, een disco en een concertzaal aanwezig. Voor de liefhebbers is er overdag een bibliotheek. 

Afstand tot Brussel

850 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 200 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Sierre op 25 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?