Home » Zwitserland » Skidorp Grindelwald print deze pagina
icon skigebied Grindelwald

Skidorp Grindelwald (Zwitserland)

Algemene info

Het sympathieke Eigerdorp Grindelwald ligt ingebed in een uniek Alpenlandschap aan de voet van de Eiger. Met twee gebieden is dit oord de grootste wintersportplaats van de Jungfrau regio en bovendien één van de populairste in Zwitserland. Het heeft immers veel sport- en recreatiemogelijkheden en een uitgebreid aanbod aan overnachtingsfaciliteiten.

Skigebied

Jungfrau Region

Hoogteligging dorp

1034 m

Aantal km piste

229 km in skigebied Jungfrau Region

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
50 131 32 14 16 12 0 0

Toeristische informatie

Jungfrau Region Marketing AG

Postfach 131
3818 Grindelwald
Tel. +41 (0)33 854 12 40
Info@jungfraumarketing.ch

Skischolen

Grindelwald heeft zomaar vijf skischolen in het gareel met ruim tweehonderd leraren en een brede oefenweide. Les in het Nederlands is mogelijk en de alpinecursus duurt vijf dagen, met een gepeperd prijskaartje van 300 euro. De snowboardcursus is voor dezelfde duur zo'n honderd euro goedkoper. 

Kinderinfo

Kinderopvang en skikinderopvang kan worden ingeschakeld vanaf zes maanden en voor maximum zes uur per dag. Inclusief lunch ben je als ouder slechts 33 euro kwijt voor de goede zorgen van de plaatselijke babysit. Daarenboven is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift beschikbaar.

Evenementen

Opkomende en jaarlijkse events zijn: de Internationale Lauberhornrennen of de Ski World Cup, het World Snow Festival, de Inferno Rennen, de Skicross World Cup, het SnowpenAir Concert, de Mendelssohn-Musikweek, de Eiger Bike Challenge, de Inferno Triatlon en de Jungfrau Marathon. 

Sport & Fitness

Bewegen doe je hier al skiënd, wandelend, langlaufend, snowboardend, zwemmend, schaatsend, rodelend, curlingend, paraglidend, en dergelijke. Ontspanning gaat door in de sauna, het fitnesscentrum, het solarium en het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De drank vloeit hier rijkelijk wat betreft après-ski. Ook gastronomisch is dit dorp een hoogvlieger. Ruim vijftig restaurants, zes bars, vier pianobars, twee cafés, een tea room en een wijnbar openen hun deuren na al het pistevertier. Later op de avond verwelkomen de twee disco's en drie dancings of de bioscoop u graag. En wat zou een dorp natuurlijk zijn zonder de gebruikelijke bibliotheek, het alomtegenwoordige volksmuseum en de kunstgalerijen. 

Afstand tot Brussel

731 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Bern-Belp op 70 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo

Hotels/huurobjecten

Naam Sterren

Vakantiewoning Adagio op de begane grond

5 sterren

Appartement Alpenblume DG

5 sterren

Appartement Silbersee

5 sterren

Chalet Princess

4 sterren

Antara DG

4 sterren

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?