Home » Oostenrijk » Skidorp Großarl print deze pagina
icon skigebied Großarl

Skidorp Großarl (Oostenrijk)

Algemene info

Geniet van een heerlijke gezinsvakantie in Großarl waar je de kinderen kan toevertrouwen aan de opvoeders in de twee skischolen. In deze gemeente is het bovendien geen drukte van jewelste doordat het nachtleven niet al te veel voorstelt. Waar ze zich in het Oostenrijkse skidorp wel op richten, is het plezier voor de hele familie. Met de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin kan je de dagen gemakkelijk vullen.

Skigebied

Großarltal

Hoogteligging dorp

920 m

Aantal km piste

80 km in skigebied Großarltal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
23 49 8 6 7 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6414-281

E-mail: info@grossarltal.info

Website: www.grossarltal.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Met twee skischolen is er in deze gemeente keuze genoeg om de cursussen op jouw manier samen te stellen. In de skischool Panorama kan je skiën of snowboarden in groep voor 45 euro per dag. Als je drie dagen lang een cursus wil volgen, kost het je 125 euro. De persoonlijke begeleiding is echter een pak duurder, voor vier uur les moet je immers 210 euro ophoesten. Bij Intersport Lackner Grossarltal liggen de prijzen iets hoger en kan je voor 140 euro drie dagen een groepsles volgen. Een privécursus van een dag kost dan weer 208 euro.

Kinderinfo

De allerkleinsten zijn misschien nog niet klaar voor het echte werk, maar ze kunnen al kennismaken met de sneeuw in de Kinderclub Kunterbunt en onder andere sneeuwmannen bouwen. Als ze toch eenmaal de pisten willen betreden, kunnen ze de technieken aanleren op een leuke manier. Alles is namelijk aangepast voor de kinderen om hen zo comfortabel mogelijk te laten voelen op de latten. Daarnaast is er ook nog de Croci's Kinderclub waar skiën gelijkstaat aan tonnen plezier.

Activiteiten

Wanneer je in deze streek op reis gaat, moet je genieten van de ongerepte natuur. Daar spelen tal van activiteiten handig op in. Maak een betoverende rit met de paardenslee of laat je meeslepen door de prachtige landschappen tijdens een van de wandelingen. Maar laat je ook eens verwennen in een van de wellnesscentra. Ga ook zeker eens langs in het streekmuseum Denkmalhof of bezoek het tolkantoor Alte Wache. 

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse skidorp Großarl ligt in het skigebied Großarltal waar er meer dan 80 kilometer aan pisten voorzien zijn. Het gaat voornamelijk om blauwe en rode pisten waardoor de echte profs hier wat in de koude blijven staan. Maar voor snowboarders zijn er in dit gebied wel verschillende faciliteiten. Zo zijn er een funpark en halfpipe waarin ze het beste van zichzelf kunnen geven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Naast de pisten kan je ontspannen in de 8 skihutten en even een pauze nemen, maar verder is de après-ski eerder beperkt. Hoewel er wel enkele cafés aanwezig zijn, gaat het er eerder gemoedelijk aan toe. Het culinaire aspect is in Großarl daarentegen wel degelijk de moeite waard. Ga zeker en vast eens tafelen in een van de restaurants als je hier jouw wintervakantie doorbrengt.

Afstand tot Brussel

988 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Johann

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?