Home » Oostenrijk » Skidorp Grundlsee print deze pagina
icon skigebied Grundlsee

Skidorp Grundlsee (Oostenrijk)

Algemene info

Een wintervakantie in Grundlsee tart elke verbeelding. Om hier de beginselen van skiën en snowboarden onder de knie te krijgen, betaal je immers bijzonder weinig. Ook kinderen kunnen hier aan een goedkoop tarief hun eerste passen op de sneeuwmat zetten. Toch is het pisteaanbod bijzonder uitgebreid met 71 kilometer pisten, maar het zijn de langlaufers die pas echt kunnen juichen dankzij 210 kilometer loipen. Tijdens de zomermaanden kan je in Grundlsee eveneens een leuke tijd doorbrengen; aan het meer kan je immers surfen, duiken en zwemmen.

Skigebied

Steirisches Salzkammergut

Hoogteligging dorp

712 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Steirisches Salzkammergut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
34 30 8 17 8 0 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3622-8666

E-mail: info.grundlsee@ausseerland.at

Website: www.grundlsee.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Het Schi- und Sportzentrum Zlaim-Grundlsee is de enige skischool waar je in deze gemeente de nodige vaardigheden kan aanleren. De prijzen liggen hier echt ongelofelijk laag. Wanneer je een volledige dag op de pisten wil doorbrengen moet je slechts 15 euro betalen. Je kan ook 's avonds tussen half vijf en acht uur gaan skiën en snowboarden en dan komt de prijs neer op 10,5 euro.

Kinderinfo

Kinderen kunnen in de skischool eveneens tegen een spotprijs de juiste technieken onder de knie krijgen. Voor amper 13 euro is het voor hen mogelijk om een volledige dag op de latten te vertoeven. Ook zij kunnen 's avonds nog eens de pisten betreden. Dan kost het de ouders telkens 8,5 euro. Bovendien is er ook een kinderlift voorzien waardoor ze gemakkelijk aan de start van de juiste afdaling terechtkomen.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden gaat alle aandacht uit naar de klassieke wintersport. Verder kan er nog wel geschaatst worden of kan je aan tobogganing doen. Het is vooral in de zomer dat deze plek tot leven komt op het vlak van activiteiten. Zo kan je in Grundlsee duiken, vissen, zwemmen, een ritje met de boot maken of surfen in het prachtige meer van Styria.

Sport & Fitness

Grundlsee is een gemeente dat zich bevindt in het Oostenrijkse skigebied Steirisches Salzkammergut. Er zijn hier voor de skiërs en snowboarders voornamelijk rode en blauwe pisten aanwezig met een netwerk van 71 kilometer. Voor de langlaufers wordt hier echter een loipeparadijs aangeboden met 210 kilometer. De boarders hebben eveneens geen reden tot klagen, want voor hen zijn er nog twee funparken in dit oord voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een combinatie van de internationale en lokale keuken wordt in Grundlsee in verschillende restaurants aangeboden. Zo kan je in Zlaimwiesn zowel Mexicaanse gerechten kiezen als gaan voor de plaatselijke maaltijden. Ook in Gasthof Max Schraml kan je de traditionele Oostenrijkse gerechten bestellen of universele klassieke maaltijden voorgeschoteld krijgen. Daarbuiten valt er weinig te beleven in deze gemeente omdat er amper bars en pubs aanwezig zijn.

Afstand tot Brussel

1014 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bad Aussee

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?