Home » Oostenrijk » Skidorp Göstling print deze pagina
icon skigebied Göstling

Skidorp Göstling (Oostenrijk)

Algemene info

Göstling ligt behoorlijk centraal in Oostenrijk en niet ver van de hoofdstad. Voor een goedkope wintervakantie ben je in deze gemeente alvast aan het juist adres. Voor een spotprijs kan je hier immers ski- en snowboardlessen volgen. Ook als de kinderen opgevangen moeten worden, wordt het in Göstling geen al te dure bedoening. Op culinair vlak moet je hier echter niet al te veel verwachten en ook het nachtleven stelt hier niet al te veel voor. Toch kan je hier voldoende variatie in je vakantie stoppen dankzij de verschillende activiteiten naast de pisten.

Skigebied

Ötscherland

Hoogteligging dorp

1800 m

Aantal km piste

56 km in skigebied Ötscherland

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
24 25 13 18 12 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-7484-502019

E-mail: info@goestling-hochkar.at

Website: www.goestling-hochkar.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

De skischool van Göstling biedt bijzonder voordelige prijzen aan voor de beginnende snowboarders en skiërs. Een groepsles van een dag komt hier voor skiërs neer op nauwelijks 38 euro. De snowboarders moeten wel iets meer betalen, hun begeleiding kost dagelijks 42 euro. Zelfs voor een privécursus gaan de prijzen hier niet echt de hoogte in. Zo moeten wintersporters voor een persoonlijke begeleiding van een dag 120 euro op tafel leggen.

Kinderinfo

Ook voor de kinderopvang zijn de prijzen in de skischool bijzonder schappelijk. Jouw kinderen kunnen hier op een plezierige manier kennismaken met de wintersport, tijdens de middag kunnen ze bovendien nog eens opgevangen worden en krijgen ze een maaltijd voorgeschoteld. Daarvoor moet je dagelijks in totaal 45 euro betalen.

Activiteiten

In het Emotion Therapiezentrum kan je even al je zorgen vergeten met een massage, maar je kan er eveneens aan je conditie gaan werken in de fitnessstudio. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om te kajakken, tennissen, raften, zwemmen en klimmen. Ook als je het iets rustiger aan wil doen, kan je hier aan verschillende activiteiten deelnemen zoals vissen, wandelen en fietsen.

Sport & Fitness

De gemeente ligt in het skigebied Ötscherland dat 56 kilometer pisten omvat. Het mag dan niet het grootste skigebied van Oostenrijk zijn, toch wordt hier aan elke wintersporter evenveel aandacht besteed. Er is namelijk een gelijkwaardige verdeling tussen de verschillende pisten. Snowboarders hebben bovendien nog twee funparken en een halfpipe ter beschikking waarin ze de meest gewaagde stunts kunnen uitproberen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hoewel er geen uitgebreid aanbod aan pubs en bars in deze gemeente aanwezig is, kan je 's avonds toch gezellig iets gaan drinken en zelfs een dansje wagen in de discotheek. Bovendien kan je tijdens jouw afdaling even een pauze nemen in de skihutten. Met vier restaurants kan je bovendien ook niet spreken van een waaier aan culinaire mogelijkheden.

Afstand tot Brussel

836 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Wenen

Dichtstbijzijnde treinstation

Göstling

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?