Home » Oostenrijk » Skidorp Heiligenblut print deze pagina
icon skigebied Heiligenblut

Skidorp Heiligenblut (Oostenrijk)

Algemene info

Grenzend aan de imposante berg Grossglockner ligt het Oostenrijkse skidorp Heiligenblut waar je een topvakantie kan doorbrengen. Zo is het hier mogelijk om in twee skischolen de basis te leren en die technieken daarna toe te passen op de 47 kilometer aan pisten. Kinderen krijgen hier bovendien lessen aangepast aan hun niveau zodat ze in geen tijd echte professionals worden. Om even te ontspannen kan je bovendien genieten van de gastronomische hoogstandjes in een van de vele restaurants.

Skigebied

Heiligenblut

Hoogteligging dorp

1288 m

Aantal km piste

47 km in skigebied Heiligenblut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
11 30 6 5 1 4 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4824-2001

E-mail: office@heiligenblut.at

website: www.heiligenblut.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Met twee skischolen kan je in Heiligenblut als wintersporter zeker de nodige technieken aangeleerd krijgen. De prijzen in deze regio zijn nog behoorlijk schappelijk. Een dag les krijgen in groep komt in beide scholen namelijk neer op 40 euro. Als je kiest voor een persoonlijke begeleiding kan je ook altijd opteren voor een privécursus. Daarvoor moet je dagelijks 150 euro ophoesten. Wie bovendien wil snowboarden in groep kan slechts 2 uur per dag les krijgen, maar moet daarvoor ook maar 30 euro neertellen.

Kinderinfo

Kinderen krijgen in deze scholen bovendien een speciale behandeling en hebben aangepaste programma's waarmee ze kennismaken met de wintersport. De kosten voor hen zijn wel hetzelfde als voor de skiërs die groepslessen nemen. De ouders moeten namelijk dagelijks 40 euro betalen. Tijdens de middag kunnen de kinderen ook opgevangen worden en krijgen ze een lunch. Dat kost nog eens 10 euro extra. De week wordt bovendien afgesloten met een wedstrijd waar jouw kinderen misschien met de zege en een trofee gaan lopen.

Activiteiten

Het dorp ligt aan de voet van de Grossglockner en daar wordt handig op ingespeeld. Zo zijn er talrijke wandelroutes waarmee je deze prachtige omgeving kan ontdekken. Passeer bovendien zeker ook eens langs de Gössnitzwasserfall als je de natuur intrekt. Om wat cultuur op te snuiven in deze regio moet je daarnaast een bezoekje brengen aan het Bergbauernmuseum Mentlholf und Apriacher Stockmühlen of de plaatselijke kerk gaan bezichtigen. Verder kan je nog schaatsen en klimmen tijdens de wintermaanden.

Sport & Fitness

Heiligenblut ligt in het gelijknamige skigebied waar je jouw dagen kan vullen met 47 pisten. In deze gemeente word je niet overrompeld door het massatoerisme, maar kan je optimaal genieten van jouw vakantie en de afdalingen. De gevorderde skiërs en snowboarders zullen in dit oord echter niet aan hun trekken komen, ook langlaufers hebben met een loipenetwerk van 13 kilometer bijzonder weinig variatie. Voor snowboarders is er dan weer een funpark voorzien waarin ze hun grenzen kunnen verleggen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een uitgebreid aanbod aan bars en pubs moet je in Heiligenblut alvast niet verwachten, maar waar ze hier wel sterk mee uitpakken zijn de talloze restaurants waar je rustig kan genieten van een hapje en drankje. Sluit de avond daarom geregeld af met een culinaire climax.

Afstand tot Brussel

1056 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Mallnitz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?