Home » Oostenrijk » Skidorp Heiterwang print deze pagina
icon skigebied Heiterwang

Skidorp Heiterwang (Oostenrijk)

Algemene info

In het gezellige Oostenrijkse dorp Heiterwang kan je helemaal tot rust komen op wintervakantie. Deze gemeente is de eerste die je tegenkomt wanneer je afreist naar het skigebied Tiroler Zugspitzarena. Dichtbij alles, maar toch ver weg van alle drukte. Zo kan je deze plek het beste omschrijven. Er zijn immers geen skischolen of speciale voorzieningen voor kinderen, maar laat dat je vooral niet weerhouden om hier je reis door te brengen. In 2006 werden hier overigens de Oostenrijkse langlaufkampioenschappen gehouden.

Skigebied

Tiroler Zugspitzarena

Hoogteligging dorp

992 m

Aantal km piste

121 km in skigebied Tiroler Zugspitzarena

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 57 14 25 13 2 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5673-20000700

E-mail: heiterwang@zugspitzarena.com

Website: www.heiterwangamsee.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Heiterwang zijn geen skischolen aanwezig, maar in de naburige dorpen kan je wel de basisvaardigheden aanleren in verschillende scholen. Je bent het snelst in de school van Bichlbach. Daar kan je vijf dagen lang les volgen voor 119 euro. Je krijgt dan telkens 2,5 uur begeleiding. Een individuele cursus van drie uur kost je dagelijks dan weer 119 euro en voor elke persoon die erbij komt tel je nog eens 26 euro neer. Voor snowboarders gelden bovendien dezelfde tarieven.

Kinderinfo

Kinderen kunnen eveneens in de skischool van Bichlbach hun dagen vullen op de pisten en in groep lessen volgen. Ook voor hen moet je 119 euro betalen voor een hele week op de latten. Als je bovendien nog kiest voor middagopvang, zal je nog 19 euro extra moeten betalen. In de school stellen ze de veiligheid van de kinderen wel voorop, gedurende deze periode krijgen ze immers een gratis helm.

Activiteiten

Naast de pisten kan je ook tennissen, wandelen, fietsen en minigolfen. Maar met het prachtige meer in de buurt kan je ook een boottochtje maken of gaan vissen. Ga bovendien zeker de Maria Himmelfahrt kerk bezichtigen. Als de kinderen hun gedachten hier even willen verzetten kunnen ze dat doen op de speeltuinen van Biberwier, Berwang en Bichlbach. Verder kan je in deze omgeving ook fitnessen en rodelen.

Sport & Fitness

In deze Oostenrijkse gemeente kan je gebruik maken van het pistenetwerk van 128 kilometer in de Tiroler Zugspitzarena. Deze afdalingen zijn bestemd voor elk type wintersporter, diegenen die houden van een uitdaging worden hier absoluut niet teleurgesteld met de verschillende zwarte pisten. Snowboarders zullen eveneens aan hun trekken komen in dit skigebied met drie funparken en twee halfpipes.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De Zugspitzarena heeft wel wat in petto als je een stapje in de wereld wil zetten, maar in Heiterwang zelf valt er echter weinig te beleven. Er zijn in totaal drie pubs waar je iets kan gaan drinken. Ook het culinaire aanbod is niet om over naar huis te schrijven.

Afstand tot Brussel

790 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Reutte

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?