Home » Oostenrijk » Skidorp Hermagor print deze pagina
icon skigebied Hermagor

Skidorp Hermagor (Oostenrijk)

Algemene info

Hermagor ligt in Kärnten en maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Kärnten Nassfeld-Hermagor. Daardoor kunnen de bezoekers het beste van zichzelf geven op 110 kilometer pisten. Hier ligt de focus puur op de wintersport en zijn er maar weinig evenementen naast de pisten. Ook op het vlak van après-ski moet je van Hermagor niet veel verwachten. De plaatselijke keuken is daarentegen wel om je vingers van af te likken en dus zeker een bezoekje waard.

Skigebied

Skiarena Kärnten Nassfeld-Hermagor

Hoogteligging dorp

590 m

Aantal km piste

110 km in skigebied Skiarena Kärnten Nassfeld-Hermagor

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
30 69 11 17 8 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4282-20430

E-mail: info@hermagor.at

Website: www.nassfeld.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Hermagor is een skischool aanwezig waar 110 leraren je zullen opleiden en ervoor zorgen dat je de wintersport volledig beheerst. Als je kiest voor groepslessen, moeten skiërs dagelijks 45 euro betalen. Voor snowboarders ligt de prijs zelfs iets hoger en komt een cursus van een dag neer op 46 euro. Voel je je ongemakkelijk om in groep de sport aan te leren, kan je ook kiezen voor enkele privélessen. Een volledige dag kost echter al gauw 199 euro.

Kinderinfo

In Bobo's Mini-Club kunnen kinderen vanaf drie jaar een heerlijke tijd beleven en al wat kennismaken met de sneeuw en de pisten. Maar ze kunnen ook binnen spelen met de blokken en prachtige tekeningen maken. Om een volledige dag hier te verblijven, moet je wel 50 euro betalen. De iets oudere kinderen kunnen wel al skilessen volgen. Om hun aandacht vast te houden, zijn er echter heel wat hindernissen op het terrein gevestigd zodat een uitdaging nooit ver weg is. Bovendien is er in bepaalde hotels ook opvang voorzien voor jouw kinderen.

Activiteiten

Eind januari wordt hier de langste skiwedstrijd van de wereld gehouden. De start ligt in Gartenknofel en na 28 kilometer eindigt de race in Tröpolach. In Hermagor ligt bovendien het Gailtaler Heimatmuseum en een bibliotheek waar je de nodige lectuur kan vinden om je even van de wereld te onttrekken. Verder kan je hier vooral tijdens de zomermaanden nog deelnemen aan tal van activiteiten.

Sport & Fitness

Als onderdeel van het skioord Kärnten Nassfeld-Hermagor kunnen de wintersportfanaten zich uitleven op 110 kilometer pisten. Ook voor de gevorderde skiërs en snowboarders is hier variatie genoeg dankzij de talrijke rode en zwarte pisten. Voor boarders zijn er nog enkele extra voorzieningen zoals de twee funparken, een quarterpipe en een halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Er zijn voornamelijk berghutten aanwezig in Hermagor waar je doorheen de dag even op adem kan komen en kan genieten van de prachtige omgeving. Maar het feestgebeuren verder zetten in een van de bars en pubs is hier niet zo gebruikelijk. Voor een wilde avond moet je dan ook niet in Hermagor zijn. Het is hier echter wel mogelijk om te genieten van de overheerlijke gerechten uit de Gailtal vallei in de restaurants.

Afstand tot Brussel

1104 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Hermagor

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?