Home » Oostenrijk » Skidorp Hinterstoder print deze pagina
icon skigebied Hinterstoder

Skidorp Hinterstoder (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse skidorp wordt ook wel de parel van de Alpen genoemd. Bovendien werd hier de Ski World Cup gehouden. Omgeven door het Totengebergte kan je in deze regio niet alleen verschillende wintersporten beoefenen, maar ook genieten van de prachtige landschappen tijdens een rit met de paardenslee of een avontuurlijke trektocht. Ook voor kinderen worden hier aangepaste programma's georganiseerd zodat ze zich geen minuut zouden vervelen. Ga daarnaast zeker eens langs in het museum Alpineum als je wil ontdekken hoe skiën nu werkelijk ontstaan is.

Skigebied

Pyhrn-Priel-Gebiet

Hoogteligging dorp

600 m

Aantal km piste

47 km in skigebied Pyhrn-Priel-Gebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
20 28 12 11 4 1 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-7564-526399

E-mail: hinterstoder@pyhrn-priel.net

Website: www.pyhrn-priel.net

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Hinterstoder is er een skischool waar je alle nodige begeleiding krijgt om het tot een echte professional te schoppen. Voor een groepsles betalen skiërs hier 60 euro per dag en vier uur lang een persoonlijke cursus krijgen komt neer op 180 euro. Ook snowboarders moeten in hun portemonnee graaien en evenveel op tafel leggen als de skiërs. Zowel voor de groepslessen als voor de individuele begeleiding.

Kinderinfo

In het Dwergennest kunnen kinderen tot zes jaar verblijven terwijl hun ouders zich amuseren op de pisten. Het is mogelijk om de allerkleinsten hier achter te laten voor een uur, een halve of een volledige dag. Je kan in het nest zowel binnen spelen als in de sneeuw dollen. Bij de toeristische dienst kan je jouw kinderen inschrijven in deze dagopvang. Maar ook in de skischool zijn er voor de kinderen speciale voorzieningen en wordt de piste helemaal omgetoverd tot een avontuurlijk landschap met verschillende hindernissen waar jouw kroost zich een weg doorheen moet banen op latten.

Activiteiten

Het zal je niet verbazen, maar rond de eindejaarsperiode komt deze plek helemaal tot leven met verschillende kerstmarkten. Ook de kinderen worden mee op sleeptouw genomen met een theaterstuk over Kerstmis. Verder kan je in de winter een rit met de paardenslee maken, een romantische sneeuwwandeling maken of gaan kijken naar de biathlon.

Evenementen


Sport & Fitness

Kilometervreters zullen het Oostenrijkse skigebied Pyhrn-Priel waarschijnlijk niet overwegen. Maar als dat geen prioriteit voor je is, kan je hier een prachtige vakantie beleven. Het pistenetwerk omvat 47 kilometer en er hier bovendien ook gedacht aan elk type skiër en snowboarder, want er is namelijk een zo goed als gelijke verdeling tussen de verschillende niveaus. Langlaufers moeten alvast niet twijfelen over deze streek. Zij beschikken immers over 116 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie zin heeft om na de pisten ook uit de bol te gaan op de dansvloer of gezellig wil dineren, zal hier alvast aan zijn trekken komen. Stuben, hutten, pubs, bars en cafés, elke feestvierder vindt gemakkelijk zijn gading in dit ruime aanbod. Bovendien is er op culinair vlak ook een brede waaier aan mogelijkheden. Zo kan je simpelweg een pizza gaan eten in een pizzeria, maar je kan evengoed een rijkelijke maaltijd voorgeschoteld krijgen in een van de restaurants.

Afstand tot Brussel

970 km

Vervoer per vliegtuig


Dichtstbijzijnde luchthaven

Linz

Vervoer per trein


Dichtstbijzijnde treinstation

Hinterstoder

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?