Home » Oostenrijk » Skidorp Hippach print deze pagina
icon skigebied Hippach

Skidorp Hippach (Oostenrijk)

Algemene info

Alles wat je hartje maar kan begeren, is aanwezig in het Oostenrijkse skidorp Hippach. De natuur is hier fenomenaal met de Zillertaler en de Kitzbüheler in de omgeving en de mogelijkheden op de pisten zijn eindeloos door de talrijke afdalingen. Maar in Hippach kan je meer dan enkel skiën en snowboarden. Het nachtleven mag dan niet veel voorstellen, overdag heb je al genoeg activiteiten waaraan je zeker moet deelgenomen hebben. Zo mag je de brandewijnstokerij niet links laten liggen als je hier op vakantie komt.

Skigebied

Zillertal: Ski Zillertal 3000

Hoogteligging dorp

630 m

Aantal km piste

331 km in skigebied Zillertal: Ski Zillertal 3000

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
32 134 59 25 22 11 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5282-6760

E-mail: info@hippach.at

Website: www.hippach.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In de skischool van Hippach gaan ze niet over een nacht ijs wanneer ze je alle vaardigheden willen aanleren. Er zijn voor de skilessen alleen al een vijftal onderverdelingen afhankelijk van het niveau dat je behaalt. Voor zo'n les betaal je dagelijks 54 euro. De kostprijs voor snowboarders die een groepsles willen nemen komt dan weer neer op 55 euro. Voor een persoonlijke begeleiding schommelen de tarieven naargelang de week vordert. Tijdens het weekend en in het begin van de week betaal je namelijk 170 euro voor deze cursus. Tegen het einde van de week is dat al een pak minder en moet je maar 148 euro op tafel leggen.

Kinderinfo

In Bobo's Kinder-Club en Miniclub kunnen de kinderen worden opvangen. Als jouw kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud zijn, kunnen ze hun dagen vullen in de Miniclub. De anderen maken deel uit van de Kinder-Club. Ook tijdens de middag kunnen ze op deze plaatsen verblijven en krijgen ze een heerlijke lunch voorgeschoteld. Elke dag beleef je hier uren plezier op de pisten met de mascotte Bobo. Zo zijn er verschillende skiwedstrijdjes en kan je dansen in de kinderdisco. Met de babyskilift geraakt iedereen bovendien naar de juiste bestemming. Een dag in de opvang kost de ouders 54 euro. Als de kinderen bovendien nog tijdens de middag er blijven, komt er een supplement van 9 euro bij.

Activiteiten

Neem een duik in het overdekt zwembad of kom volledig tot rust in de sauna, maar zoek ook het avontuur op en ga klimmen, jagen of vissen. Het zomeraanbod in deze streek kent geen grenzen, je kan immers ook nog altijd gaan minigolfen, schieten of aan je conditie werken in de fitnesscentra. Maar ook in de winter kan je hier een heerlijke tijd doorbrengen. Bezoek bijvoorbeeld de brandewijnstokerij of laat je overdonderen door het prachtige landschap tijdens een rit op de panoramatrein.

Sport & Fitness

Hippach is een onderdeel van het Oostenrijkse skigebied Zillertal en is verzekerd van sneeuw dankzij de gletsjer Hinterhux. In totaal zijn hier 225 kilometer pisten waarop skiërs en snowboarders hun vaardigheden kunnen verfijnen. Een wintervakantie wordt hier dus niet eentonig met dit uitgebreid pisteaanbod. Ook langlaufers kunnen in Hippach een aangename tijd doorbrengen en genieten van de ongerepte natuur wanneer ze de 75 kilometer loipen afleggen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In dit dorp leggen ze voornamelijk de nadruk op kinderen en gezinnen, daardoor zijn er maar weinig mogelijkheden om je te ontspannen in pubs of cafés. Voor een bruisend nachtleven moet je immers naar Mayrhofen trekken.

Afstand tot Brussel

938 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Hippach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?