Home » Oostenrijk » Skidorp Hopfgarten im Brixental print deze pagina
icon skigebied Hopfgarten im Brixental

Skidorp Hopfgarten im Brixental (Oostenrijk)

Algemene info

Aan de voet van de Hohe Salve ligt het Oostenrijkse skidorp Hopfgarten im Brixental. Het is een gemeente waar je zowel met de kinderen op vakantie kan komen als een plek waar de jeugd de tijd van hun leven kan meemaken. Zo zijn er immers tal van bars en pubs waar je tot in de vroege uurtjes kan blijven plakken. Wintersportfanaten kunnen bovendien hun dagen vullen op de 279 kilometer pisten en ook voor langlaufers zijn er talloze loipen voorzien. Tijdens de zomer valt het toerisme hier eveneens niet stil. Zo pakt Hopfgarten uit met het meer Salvenaland waarin je een verfrissende duik kan nemen.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

620 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5335-23322

E-mail: hopfgarten@hohe-salven.com

Website: www.hohe-salve.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In deze gemeente liggen drie skischolen waar de instructeurs je verder zullen helpen om ervoor te zorgen dat je op een correcte manier de wintersport kan uitoefenen. Skiërs kunnen lessen volgen voor 55 euro per dag, snowboarders kunnen zelfs voor 5 euro minder deelnemen aan de groepscursussen. Diegenen die opteren voor een persoonlijke begeleiding moeten 180 euro neertellen. De prijzen in de drie scholen verschillen nagenoeg niet.

Kinderinfo

In Kinderland komen de kinderen op een ludieke manier in aanraking met skiën. Op de pisten komen ze bijvoorbeeld Spongebob, Spiderman en Winnie the Pooh tegen. Hier kosten de lessen ook 55 euro per dag en moet je voor de middagopvang nog eens 10 euro bijbetalen. Daarnaast is er ook de Kinder-Club waar de kinderen het in een wedstrijd tegen elkaar kunnen opnemen, er is een skicarrousel op de pisten voor hen voorzien en tijdens de middag worden ze hier eveneens opgevangen. De kostprijs komt in de Kinder-Club neer op 50 euro per dag en een supplement van 10 euro voor de lunch.

Activiteiten

De grote trekpleister is het zwemmeer Salvenaland waar kinderen kunnen plonsen in het kinderzwembad en er ook nog een speelstraat voor hen aanwezig is. Bovendien is er ook nog een speeltuin en zijn er tennisbanen, volleybalvelden en een kartbaan. Maar om tijdens de winter voor de nodige variatie te zorgen kan je altijd een winterwandeling maken of de natuur verkennen aan de hand van een rit met de arrenslee. De echte avonturiers kunnen hier ook altijd paragliden en ballonvaren. 

Sport & Fitness

Hopfgarten maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental en daardoor hebben de vakantiegangers toegang tot 279 kilometer pisten. Hoewel er overwegend rode en blauwe pisten aanwezg zijn in deze streek, wil dat niet zeggen dat de professionals hier geen uitdagingen zullen hebben. Daarnaast worden ook de langlaufers in de watten gelegd met een uitgebreid netwerk van 180 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Ook 's avonds komt deze gemeente helemaal tot leven met de verschillende après-skimogelijkheden. Zo zijn er een tiental bars en pubs waar je terecht kan, maar ook 9 hutten waar je doorheen de dag even op adem kan komen. Wie gezellig wil bijkletsen met gebak en koffie kan dat bovendien in de 3 koffiehuisjes. Voor een overheerlijk diner kan je bovendien aankloppen bij de 17 restaurants.

Afstand tot Brussel

897 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Hopfgarten im Brixental

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?