Home » Oostenrijk » Skidorp Hopfgarten im Defereggental print deze pagina
icon skigebied Hopfgarten im Defereggental

Skidorp Hopfgarten im Defereggental (Oostenrijk)

Algemene info

Op een sneeuwzekere hoogte in het oosten van Tirol ligt het gezellige dorpje Hopfgarten im Defereggental. Met hoofdzakelijk eenvoudige tot middelzware pisten is deze plek ideaal om een gezinsvakantie door te brengen. Je hoeft je alleszins geen zorgen te maken om nachtlawaai, want van een après-ski is er geen sprake in deze gemeente. Hoewel je geen skilessen kan volgen in het skidorp zelf, is er in de naburige gemeente wel een school waar je de nodige curssusen kan volgen en waar de kinderen ook opgevangen kunnen worden. Bovendien ligt Hopfgarten in het nationale park Hohe Tauern.   

Skigebied

Urlaubsregion Defereggental

Hoogteligging dorp

1104 m

Aantal km piste

36 km in skigebied Urlaubsregion Defereggental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
17 37 3 4 2 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-212620

E-mail: defereggental@osttirol.com

Website: www.defereggental.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Hopfgarten zelf is er geen skischool aanwezig, maar in St. Jakob kan je wel de nodige vaardigheden onder de knie krijgen. Dagelijks moeten skiërs 50 euro betalen als ze voor een groepsles kiezen. Voor snowboarders is het iets duurder, zij moeten namelijk 60 euro per dag op de tafel leggen. Zelfs langlaufers kunnen hier leren hoe ze precies vooruit moeten geraken in de loipen. Een persoonlijke begeleiding komt dan weer neer op 120 euro per dag.

Kinderinfo

Voor kinderen vanaf vier jaar is er in de skischool bovendien een apart programma voorzien waarmee ze zich dagenlang kunnen amuseren. Op het einde van de rit krijgen de kinderen bovendien een medaille als aandenken aan deze leuke periode. Een dag opvang staat gelijk aan 45 euro en als jouw kroost 's middags ook onder toezicht moet blijven, kost je dat nog eens 12 euro. Ook de allerkleinsten kunnen in deze skischool terecht. Voor alle duidelijkheid ligt de school in St. Jakob, Hopfgarten zelf heeft geen kindervoorzieningen.

Activiteiten

Er worden niet echt speciale evenementen georganiseerd in Hopfgarten, maar er zijn wel enkele activiteiten waaraan je kan deelnemen om wat afwisseling te brengen in je wintervakantie. Zo kan je tennissen, moutainbiken, vissen, rodelen en wandelen.

Sport & Fitness

Hopfgarten is een van de drie gemeenten dat in het Oostenrijkse skigebied Urlaubsregion Defereggental ligt. Wintersporters kunnen gebruik maken van een pistenetwerk van 57 kilometer. Er zijn echter weinig zwarte afdelingen in dit oord. De langlaufers hebben hier iets meer geluk en kunnen zich uitleven op de 75 kilometer aan loipen. Snowboarders kunnen dan weer nieuwe trucs uitproberen in het funpark en in de quarterpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Defereggental zijn enkele pubs aanwezig, maar het gebied biedt weinig mogelijkheden voor de echte feestvierders. Ook restaurants zijn hier amper aanwezig, je kan enkel van lekkernijen genieten als je in het juiste hotel verblijft.

Afstand tot Brussel

992 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Lienz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?