Home » Oostenrijk » Skidorp Igls print deze pagina
icon skigebied Igls

Skidorp Igls (Oostenrijk)

Algemene info

Op nog geen 5 kilometer van Innsbruck ligt het Oostenrijkse skidorp Igls in Tirol. Doordat het zich niet zo ver van deze stad bevindt, kan je in Igls het beste van beide werelden combineren. Zo is het een stuk rustiger in deze zonnige gemeente, maar heb je toch een ruim aanbod aan evenementen en activiteiten en beschik je over een groot aantal pisten. Het nachtleven is hier bovendien eerder gezellig en ingetogen. Wil je even wat meer actie, dan reis je gewoon af naar Innsbruck.  

Skigebied

Olympia SkiWorld Innsbruck

Hoogteligging dorp

900 m

Aantal km piste

125 km in skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
37 88 13 20 19 3 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-512-377101

E-mail: igls@innsbruck.info

Website: www.innsbruck.info/igls

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Igls zijn vier skischolen aanwezig waar je de basis kunt leren. Voor 45 euro per dag kunnen skiërs en snowboarders een groepsles volgen. Als je daarentegen liever een persoonlijke instructeur hebt, kan je een privéles nemen die dagelijks 170 euro kost. Voor elke persoon die daar extra bijkomt moet er nog eens 30 euro op de tafel gelegd worden. Deze tarieven zijn in de verschillende skischolen hetzelfde.

Kinderinfo

Bobo de pinguïn neemt de kinderen mee op avontuur in de Kinder-Club en leert ze al spelenderwijs omgaan met sneeuw. Zo gaan ze sleeën, sneeuwspelletjes spelen of een sneeuwman maken. Diegenen die iets ouder zijn, kunnen de sneeuwmat zelfs al op latten betreden en de eerste lessen krijgen. Voor een volledige dag betalen de ouders 65 euro, maar de eerste dag kan je als oefendag nemen waardoor de prijs iets voordeliger uitkomt.

Activiteiten

Concerten, bergwandelingen of wintersportwedstrijden, voor elke vakantieganger worden hier wel wat evenementen georganiseerd die in de smaak vallen. Bovendien kan je in deze prachtige omgeving tijdens de wintermaanden een rit met de arrenslee maken of in de sporthal trainen om in conditie te blijven. Zo kan je er gaan klimmen, zwemmen en squashen.

Sport & Fitness

In het Oostenrijkse skioord Olympia SkiWorld Innsbruck ligt een pistenetwerk van 138 kilometer waarmee wintersporters hun dagen kunnen vullen. Vooral de snowboarders zijn hier op de juiste plaats met wel 3 funparken, een quarterpipe en een halfpipe kunnen ze telkens het beste van zichzelf geven. Maar het zijn de langlaufers die pas echt hun ogen zullen uitkijken. Ze beschikken namelijk over 320 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Met 3 bars, 6 cafés en dubbel zoveel restaurants kan je een aangename tijd naast de pisten doorbrengen zonder dat je je verplicht voelt om hier dagenlang te feesten. Bovendien kan je evengoed iets lekkers gaan eten om een gezellige avond met de familie door te brengen.

Afstand tot Brussel

952 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?