Home » Oostenrijk » Skidorp Innerkrems print deze pagina
icon skigebied Innerkrems

Skidorp Innerkrems (Oostenrijk)

Algemene info

Innerkrems wordt omgeven door het Nockgebergte en grenst aan Salzburger Land. Deze gemeente richt zich voornamelijk tot de wintersporters, verder heeft het namelijk een beperkt aanbod aan activiteiten en ook voor het uitgaansleven moet je niet naar deze bestemming afzakken. Daardoor kunnen gezinnen met enige ski- en snowboardervaring hier een rustige wintervakantie beleven. Met de talrijke rode pisten is er immers variatie genoeg. Ook langlaufers zullen met een loipenetwerk van 45 kilometer zich kunnen amuseren. 

Skigebied

Skigebiet Innerkrems

Hoogteligging dorp

1467 m

Aantal km piste

45 km in skigebied Skigebiet Innerkrems

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
4 28 4 6 2 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4736-600

E-mail: infopoint@innerkrems.at

Website: www.innerkrems.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Innerkrems is er een skischool gevestigd waar je de nodige basisvaardigheden onder de knie kan krijgen. Voor een volledige dag in groep betaal je als skiërs 42 euro. Je kan ook kiezen voor een halve dag en dan hoef je slechts 34 euro neer te tellen. Voor snowboarders komt een dag les in groep iets goedkoper uit, zij moeten namelijk maar 38 euro betalen. Als je een intensievere begeleiding wenst, kan je nog altijd kiezen voor privélessen. Voor 160 euro krijg je een volledige dag een persoonlijke instructeur die je de kneepjes van de sport aanleert.  

Kinderinfo

Jouw kinderen kunnen bovendien in de skischool terecht voor de nodige opvang. Doorheen de dag zitten ze in Bobo's Mini-Club waar ze op een ludieke manier in aanraking komen met sneeuw en verschillende spelletjes spelen. Tijdens de middag worden de kinderen ook onder toezicht gehouden en krijgen ze een lunch voorgeschoteld. Diegenen die al wat ouder zijn, kunnen in kleine groepjes de pisten op. Ook bij hen wordt die onderverdeling gemaakt aan de hand van hun ervaring op de latten. Een dag les komt neer op 42 euro en om tijdens de middag je kinderen ook in de club te laten, komt er nog eens 11 euro bij.

Activiteiten

Naast de pisten valt er in Innerkrems maar weinig te beleven. Er worden geen speciale evenementen georganiseerd, maar je kan wel gaan rodelen, sneeuwwandelen of ijsstokschieten. Het is pas in de zomer dat je hier kan deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo kan je boogschieten, wandelen, raften, mountainbiken en paardrijden. Autoliefhebbers zullen daarentegen wel te vinden zijn voor een trip naar het Porsche automuseum.

Sport & Fitness

Innerkrems is een sneeuwzeker gebied waar je van december tot april een heerlijke wintervakantie kan doorbrengen. Het pisteaanbod van 45 kilometer is hoofdzakelijk gericht op de gevorderde skiër of een beginner met toch al wat ervaring. Hier zijn namelijk overwegend rode pisten voorzien. Voor snowboarders zijn er in dit oord geen extra voorzieningen, maar langlaufers worden hier wel goed verzorgd. Ook zijn kunnen over een netwerk van 45 kilometer beschikken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Even een pauze nemen doorheen de dag is hier perfect mogelijk dankzij de verschillende skihutten. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in Willi's Hütte, de Dampfkessel of de INOX Bar. Verder kan je in Innerkrems je ook op een culinaire manier laten verwennen in enkele gezellige restaurants. Maar van een bruisend nachtleven in deze gemeente kan je echter niet spreken.

Afstand tot Brussel

1048 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Spittal-Millstättersee

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?