Home » Oostenrijk » Skidorp Ischgl print deze pagina
icon skigebied Ischgl

Skidorp Ischgl (Oostenrijk)

Algemene info

Ischgl photo, copyright:

Het bekende Oostenrijkse skidorp Ischgl in Tirol is een plaats waar gepassioneerde wintersporters een topvakantie kunnen doorbrengen. Hier ligt niet alleen een van de grootste skigebieden van het land, ook de après-ski kent geen grenzen in deze gemeente. Plezier staat namelijk centraal wanneer je naar deze plek trekt. Bovendien treden op deze trekpleister verschillende bekendheden op tijdens de openluchtconcerten. Zo kwamen Tina Turner en Elton John hier het beste van zichzelf geven.

Skigebied

Ischgl im Paznauntal

Hoogteligging dorp

1377 m

Aantal km piste

223 km in skigebied Ischgl im Paznauntal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
38 132 48 12 24 3 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-0990100

E-mail: info@paznaun-ischl.com

Website: www.ischgl.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de gerenommeerde skischool van Ischgl kan je jouw technieken op punt stellen en je laten begeleiden door meer dan honderd professionele instructeurs. Voor een dag op de pisten met een begeleider betaal je als skiër 55 euro. Snowboarders kunnen enkel kiezen voor een cursus van drie dagen waar ze telkens een halve dag les krijgen. De kostprijs daarvan komt neer op 127 euro. Wie drie uur lang een individuele les wil krijgen, moet dan weer 187 euro ophoesten.

Kinderinfo

De skischool heeft zowel een kinderopvang voor de allerkleinsten als aangepaste programma's voor de kinderen. In de opvang kunnen kinderen een volledige dag verblijven voor 40 euro en voor 7 euro extra krijgen ze ook een middagmaal. Voor de skilessen komt de prijs neer op 55 euro per dag. Ook zij hebben de optie om een lunch erbij te nemen. Op de pisten zijn er verschillende hindernissen geplaatst om de aandacht van de kinderen zeker niet te verliezen en hen voldoende uitdagingen te geven.

Activiteiten

In deze gemeente kan je naast de pisten gaan schaatsen, een rit met de paardenslee maken, tennissen en bowlen. Maar er worden hier ook tal van concerten georganiseerd in de kerk en tijdens de wintermaanden worden Kerstmis en Nieuwjaar uitbundig gevierd. Cultuurliefhebbers kunnen zich dan weer te goed doen aan tentoonstellingen in het Mathias Schmid Museum of een kijkje gaan nemen in het Bauernmuseum. Verder mag je de Nikolausbrunnen zeker niet links laten liggen wanneer je in Ischgl op vakantie komt.

Sport & Fitness

Het skigebied Ischgl in Paznauntal is een van de grootste oorden in Oostenrijk waardoor de skiërs en snowboarders zich naar hartenlust kunnen uitleven op de verschillende afdalingen. Bovendien zijn er ook verschillende off-pisten voor de gevorderde wintersporters aanwezig. Snowboarders kunnen bovendien nog hun vaardigheden tonen in het funpark, de halfpipe en de quarterpipe. In Ischgl is er echter enkel sprak van een pisteparadijs, langlaufers moeten het immers stellen met 48 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Feestvieren is in Ischgl minstens even belangrijk als aan wintersport doen en voor de beste feestjes in de Alpen moet je in deze gemeente zijn. Après-ski kwam hier tot leven en aan die traditie houden ze zich nog steeds, vanaf de middag kan je al in enkele bars en stubes terecht. Daarna kan je nog verder afzakken naar de talrijke cafés.

Afstand tot Brussel

887 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Lansdeck

excerpt of article here.

Weersinfo

Chalets in Ischgl

 • icon

  Chalet Artvita

  Artvita foto chalet

  Skigebied : Skigebied Ischgl im Paznauntal

  Aantal slaapkamers : 13

  Maximum aantal gasten : 65

  Meer boekingsinfo & over chalet Artvita


 • Foutje gespot ? Laat het ons weten.


  Nieuwsbrief ontvangen ?