Home » Oostenrijk » Skidorp Jochberg print deze pagina
icon skigebied Jochberg

Skidorp Jochberg (Oostenrijk)

Algemene info

In het oosten van Tirol ligt het skidorp Jochberg. Doordat de gemeente in het skigebied Kitzbühel & Kirchberg ligt, hebben de toeristen toegang tot een pistenetwerk van 168 kilometer. Bovendien zijn er nog verschillende activiteiten naast de pisten die ervoor zorgen dat je een afwisselende wintervakantie vol plezier kan beleven. Het dorp heet gezinnen meer dan welkom en voor de kinderen zijn er in de twee skischolen ook opvangmogelijkheden.

Skigebied

Kitzbühel & Kirchberg

Hoogteligging dorp

924 m

Aantal km piste

145 km in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
67 78 23 16 29 7 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5356-6666042

E-mail: info@kitzbuehel.com

Website: www.kitzbuehel.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Er bevinden zich twee skischolen in Jochberg. Voor een groepsles moet je als skiër 75 euro neertellen als je met vijf personen bent. Vanaf een groep van zes mensen kost het echter slechts 60 euro. Voor snowboarders komt de prijs eveneens neer op 75 euro, maar kunnen de groepen niet worden uitgebreid naar zes personen. Een persoonlijke begeleiding voor een volledige dag kost dan weer 200 euro. In beide scholen worden deze tarieven gehanteerd.

Kinderinfo

Kinderen kunnen in de twee scholen ook skilessen volgen in groep en dat kost evenveel als de groepslessen van de volwassenen. Kortom voor een dag moet je hier 60 euro neertellen. Tijdens de middag kunnen ze ook onder toezicht blijven en samen met de andere kinderen eten. Daarvoor moet je dan wel nog 10 euro bijbetalen. Jouw kroost kan bovendien verblijven in de plaatselijke opvang als ze niet op de sneeuwmat willen vertoeven.

Activiteiten

De mountainbiker en Nordic wandelaar komen maar al te graag naar Jochberg, voor hen zijn er namelijk verschillende paden voorzien. Maar ze zijn niet de enige die de prachtige omgeving kunnen ontdekken op een sportieve manier. Voor wandelaars zijn er maar liefst 700 kilometer wandelwegen. Enkele routes sturen je onder andere langs de Sintersbacherswaterval. Bovendien zullen cultuurfanaten het Bauernmuseum zeker weten te appreciëren. Bovendien kan je ook nog gaan boogschieten, tafeltennissen en rodelen.

Sport & Fitness

De gemeente maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Kitzbühel & Kirchberg waar je je met 168 kilometer aan pisten niet gauw zal vervelen. Hoewel de zwarte pisten niet zo talrijk aanwezig zijn, zullen de 23 afdalingen voor voldoende afwisseling zorgen. Verder zijn er verscheidene eenvoudige tot middelzware pisten waarop de andere snowboarders en skiërs hun vaardigheden kunnen tonen. De boarders kunnen bovendien nog gebruik maken van een halfpipe en twee funparken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een stapje in de wereld zetten, is in Jochberg niet echt van toepassing. Er zijn maar een drietal cafés waar je terecht kunt. Wat je daarentegen wel kan doen, is eens lekker gaan dineren of tijdens de middag een gebak gaan eten in het koffiehuis.

Afstand tot Brussel

922 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kitzbühel

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?