Home » Oostenrijk » Skidorp Kals am Großglockner print deze pagina
icon skigebied Kals am Großglockner

Skidorp Kals am Großglockner (Oostenrijk)

Algemene info

In de deelstaat Tirol lig het Oostenrijkse skidorp Kals am Großglockner. Het dorp ligt te midden van de kolossale bergen Grossglockner (3797 m) en Grossvenediger (3674 m) waardoor je hier onmiddellijk betoverd wordt door de overweldigende natuurlandschappen. Om je vakantie op deze plaats door te brengen, moet je gebeten zijn door de wintersport. Er zijn immers honderden pisten die je op zijn minst een keer uitgeprobeerd moet hebben. Nadien kan je nog altijd even ontspannen in een pub of op restaurant.

Skigebied

Matrei & Kals

Hoogteligging dorp

1325 m

Aantal km piste

224 km in skigebied Matrei & Kals

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
62 129 33 13 11 6 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50212-540

E-mail: kals@osttirol.com

Website: www.osttirol.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Skischool Allround in Kals am Großglockner kan ervoor zorgen dat je in geen tijd de kneepjes van de sport onder de knie krijgt. Skiërs kunnen hier wel maar 2 uur les per dag nemen, maar de prijs ligt dan ook niet zo hoog. Ze moeten namelijk maar 32 euro per dag betalen. Voor snowboarders is er in deze school weinig keuze, want ze kunnen alleen maar een cursus volgen van drie dagen lang. De boarders krijgen in tegenstelling tot de skiërs wel 4 uur les per dag en daar hangt een prijskaartje van 118 euro aan vast. Een persoonlijke begeleiding komt dan weer neer op 152 euro voor 4 uur, 79 euro voor 2 uur.

Kinderinfo

In de skischool staan verschillende ski-instructeurs klaar om jouw kinderen verder te helpen op de latten. De technische vaardigheden worden al spelend aangeleerd waardoor iedereen de lessen goed kan begrijpen en er snel mee weg is. In Allround kunnen de kinderen een halve of volledige dag begeleid worden, de prijzen komen respectievelijk neer op 32 en 42 euro. Om ook de middagpauze in de school door te brengen komt er nog 10 euro bij.

Activiteiten

In Kals kan je wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk als het dorp omgeven wordt door de grootste bergen van het land. De verschillende paden langs de Grossglockner en Grossvenediger zijn immers perfect voor talrijke wandelingen en zware trektochten. In totaal zijn er ongeveer 250 uitgestippelde routes waarmee je het landschap kan verkennen. Bovendien is het dorp op zich al een verzameling aan kunstwerken, kuier door de straten en geniet van de prachtige gebouwen.  

Sport & Fitness

Voor de gepassioneerde wintersporters zullen de dagen in Matrei & Kals veel te kort zijn. Je kan in deze streek gemakkelijk je dagen vullen met skiën en snowboarden dankzij de 224 kilometer aan pisten. Zelfs de echte pro's hebben hier voldoende uitdagingen met 33 zwarte afdalingen. Daarnaast kunnen de snowboarders het beste van zichzelf laten zien in de 2 funparken en worden de langlaufers met een loipenetwerk van 81 kilometer ook niet vergeten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In het skigebied Matrei & Kals zijn er verschillende mogelijkheden om eens flink de bloemetjes buiten te zetten en hetzelfde geldt in het Oostenrijkse skidorp. Er zijn een tiental bars en pubs waar je na een vermoeiende dag op de pisten even stoom kan aflaten. Maar je kan ook feestvieren met een rijkelijk diner in een van restaurants.

Afstand tot Brussel

739 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Lienz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?