Home » Zwitserland » Skidorp Kandersteg print deze pagina
icon skigebied Kandersteg

Skidorp Kandersteg (Zwitserland)

Algemene info

Dankzij de verkeersgunstige ligging aan het Noordportaal van de Lötschberg-Scheiteltunnel, is de ontwikkeling van Kandersteg tot toeristische trekpleister tot stand gekomen. Het vakantiedorp is gelegen in het Berner Oberland, aan de voet van de Lötschenpas. Met zijn houten chalets en ongerepte natuur heeft het zijn authentiek dorpskarakter en gemoedelijke sfeer weten te behouden. In de zomermaanden tovert dit oord zich uit eigen initiatief om tot een waar wandelparadijs. Kandersteg wordt daarenboven zonder enige twijfel gekenmerkt door het breed spectrum aan onderkomens.

Skigebied

Kandersteg

Hoogteligging dorp

1200 m

Aantal km piste

10 km in skigebied Kandersteg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Kandersteg Tourismus

Hauptstrasse
3718 Kandersteg
Tel. +41 (0)33 675 80 80
Info@kandersteg.ch

Skischolen

Er is één skischool aanwezig met vijftien bekwame leraren op de oefenweide. De alpinecursus duurt vijf dagen en kost slechts 90 euro. Voor de snowboardlessen gelden dezelfde voorwaarden. De langlaufcursus is voor dezelfde tijdspanne 30 euro duurder. 

Kinderinfo

Voor de jonge zieltjes is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift beschikbaar.

Activiteiten

Eerste vernoemenswaardige activiteit is de tocht naar de Oeschinensee: een wild en erg romantisch bergmeer aan de voet van het Blüemlisalpmassief. Ook te bereiken met een gerenoveerde, maar nog steeds nostalgische stoeltjeslift. Ten tweede loopt er een begeleid traject naar de Blausee: een klein, vooral voor visteelt gebruikt meer in  het Kandertal met erg helder water dat door de breking van het licht diepblauw is. Nummer drie is de tocht naar het Gasterntal. Een erg unieke ervaring omdat dit een nagenoeg afgesloten dal is met uitzonderlijke flora, een wandelparadijs aan de weg naar de Lötschenpas met op de route een kaarsenhotel, genaamd Waldhaus. Het enige in zijn soort zonder elektrische stroom. Daarnaast is er de uitstap over de Gemmipas, een ooit historische pasweg die als belangrijke verkeersverbinding de kantons Bern en Wallis verbond. Ten laatste hoort het BLS spoorwegavonturenpad vernoemd te worden. Het is spannend, educatief en avontuurlijk, langs het noordelijke laadperron van de Lötschbergbahn gelegen. Een must voor gezinnen en treinvrienden.

Evenementen

In december en januari trekken tijdens de Pelzmartiga wilde figuren vanaf de middag tot in de late avonduren door het dorp en laten de toeschouwers met allerlei streken schrikken. Dit ter ere van de festiviteiten van kerst en nieuwjaarsdag. Later in januari wordt de Internationale sledehondenwedstrijd georganiseerd. Talrijke mushers met hun husky's troepen af naar Kandersteg voor een plaatsje op het erepodium. Een goeie maand later wordt in februari de Kandersteg langeafstandsloop op ski's gehouden. Dit is dé klassier onder de langeafstandslopen. En dan uiterlijk nog in juni/juli viert Cultuur in Kandersteg of de KiK hoogtij. Gedurende drie weken maken kunstenaars uit binnen- en buitenland in de vrije natuur de meest mooie sculpturen. 

Sport & Fitness

Het sportaanbod bevat skiën, rodelen, snowboarden, paragliden, zwemmen, fitnessen, wandelen, curlen, snow raften en de mogelijkheid tot dog sleds. Ontspanning troef in de sauna, het massagecenter en het solarium.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski telt zo'n 25 restaurants, vijf bars, twee cafés, twee pubs, een disco, een dancing en een concertzaal. En wat zou een skidorp voorstellen zonder de altijd aanwezige bibliotheek en volksmuseum? 

Afstand tot Brussel

721 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 187 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?