Home » Oostenrijk » Skidorp Kappl print deze pagina
icon skigebied Kappl

Skidorp Kappl (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijkse skidorp Kappl draait een wintervakantie om plezier. Zo ontvangen de ski-instructeurs je maar al te graag in hun school om je op een aangename manier het skiën en snowboarden te leren. Kinderen worden hier bovendien verwend in het Sunny Mountain Adventure Park waar de pret eindeloos is. Daarnaast zijn er in het skigebied voornamelijk blauwe pisten aanwezig. Zo kunnen de beginners hier op eigen tempo de technieken leren beheersen.

Skigebied

Kappl im Paznauntal

Hoogteligging dorp

1250 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Kappl im Paznauntal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
20 15 5 2 3 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5099-0300

E-mail: kappl@kappl-see.com

Website: www.kappl-see.com

 

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Onder het motto 'skiën is leuk' begeleiden de instructeurs je in de Kappl skischool op een aangename en professionele manier. Voor een dag op de pisten betaal je hier 46 euro als skiër, snowboarders hoeven niet zo veel op de tafel te leggen. Zij betalen amper 33 euro, ze krijgen echter maar 2 uur les in plaats van 4 uur. Als je opteert voor een individuele begeleiding hangt daar ook een prijskaartje aan vast. Een cursus van een dag kost je 190 euro in het begin van de week. Op het einde van de week wordt de prijs verlaagd naar 167 euro.

Kinderinfo

In het Sunny Mountain Adventure Park kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven. Er is voor de allerkleinsten een opvang voorzien in het park, maar er is ook een speeltuin waar jouw kinderen kunnen omgaan met hun leeftijdsgenootjes. Bovendien kunnen ouders die graag een oogje in het zeil houden in het restaurant het hele terrein gemakkelijk te overzien. Er is in het park niet enkel een skicarrousel, maar er zijn ook verschillende tussen, bogen en andere hindernissen geplaatst om het voor iedereen spannend te maken.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden kan je hier naast de pisten gaan sleeën, een sneeuwwandeling maken in de Tiroolse bergen of een wedstrijdje tobogganing houden. Je kan hier bovendien een concert meepikken als je houdt van volksmuziek en iedereen met groene vingers kan tijdens de zomer deelnemen aan de bloemschikwedstrijd. Verder wordt het winterseizoen hier feestelijk ingezet en vindt hier in februari de Synchro Ski Weltcup plaats.

Sport & Fitness

Kappl im Paznauntal is een sneeuwzeker skigebied waar de wintersporters hun hart kunnen ophalen met 40 kilometer aan pisten. Deze plaats focust voornamelijk op beginners met het ruime aanbod aan blauwe afdalingen, maar ook voor de gevorderden zijn er enkele pisten voorzien. Snowboarders kunnen bovendien de gekste stunts uitproberen in het funpark en de halfpipe. Voor langlaufers valt echter weinig te beleven doordat er slechts 7 kilometer loipe is.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om je gedachten eens te verzetten, kan je iets gaan drinken in de verschillende cafés in het dorp. Bezoek zeker eens café Hubertus, Wechner of Hansl's Tenne als je wel te vinden bent voor een feestje. Verder kan je in Kappl zowel genieten van de plaatselijke als internationale gerechten in tientallen restaurants.

Afstand tot Brussel

892 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?