Home » Oostenrijk » Skidorp Kelchsau print deze pagina
icon skigebied Kelchsau

Skidorp Kelchsau (Oostenrijk)

Algemene info

In Kelchsau kan je helemaal tot rust komen tijdens je wintervakantie. Hier word je immers niet afgeleid door de après-ski en wordt in het dorp ook niet dagelijks een evenement georganiseerd waar de hele buurt naartoe trekt. Voor gezinnen en families die niet houden van drukte is deze plek kortom ideaal. Je wordt een beetje afgesloten van de wereld en kan je volop concentreren op de essentie van jouw vakantie, namelijk skiën of snowboarden. Met 279 pisten heb je immers geen tijd om nog deel te nemen aan verschillende activiteiten.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5335-8105

E-mail: info@hohe-salve.com

Website: www.hohe-salve.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Kechlsau is er een skischool aanwezig waar je voor groepslessen 50 euro per dag moet betalen als skiër. Snowboarders moeten maar 45 euro neertellen voor de groepslessen. Het verschil is wel dat zij maar maximum 2 uur per dag les kunnen krijgen, terwijl skiërs dagelijks 4 uur begeleid worden. Alleen les krijgen van een instructeur kost je al gauw 175 euro per dag.

Kinderinfo

In de Kids Ski-Club kunnen kinderen vanaf drie jaar terecht om hun eerste stappen op de latten te zetten. Er is voor hen een magisch tapijt en ze worden ook omringd door enkele tekenfilmfiguurtjes om ervoor te zorgen dat ze zich optimaal kunnen amuseren. Per dag betalen de ouders 50 euro voor een verblijf in de club en als de kinderen tijdens de middag ook onder toezicht moeten blijven, komt daar nog een supplement van 10 euro bij.

Activiteiten

Ook op het vlak van activiteiten of evenementen valt in de Oostenrijkse gemeente niet veel te beleven. Je kan wel prachtige wandelingen maken in de omgeving, maar verder wordt hier niets georganiseerd.

Sport & Fitness

De gemeente Kelchsau bevindt zich in het skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental waardoor de toeristen toegang hebben tot de 279 kilometer pisten. Van eenvoudige tot middelzware en moeilijke pisten, elke wintersporter kan hier kilometers afleggen op zijn niveau. Langlaufers kunnen eveneens genieten van een uitgebreid netwerk met 180 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven in Kelchsau is eigenlijk onbestaande, hier zal je nachtrust dus niet verstoord worden door lawaai op de straten in het midden van de nacht. Ook op culinair vlak is het in deze gemeente maar aan de magere kant. Wil je toch even je hotel of appartement omruilen voor iets anders, ga dan eens langs in een van de twee restaurants.

Afstand tot Brussel

905 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Hopfgarten

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?