Home » Oostenrijk » Skidorp Kirchberg print deze pagina
icon skigebied Kirchberg

Skidorp Kirchberg (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse skigebied Kitzbühel heeft alle elementen in huis om van jouw winterreis een topvakantie te maken. In dit oord kan je werkelijk van nul beginnen en de vaardigheden onder de knie krijgen in een van de verschillende skischolen. Vervolgens zijn er op de pisten voldoende afdalingen afgestemd op jouw niveau. Ga ook eens een dansje wagen in de plaatselijke discotheek, maar beleef zeker de vele sportwedstrijden mee die in deze gemeente georganiseerd worden.

Skigebied

Kitzbühel & Kirchberg

Hoogteligging dorp

860 m

Aantal km piste

145 km in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
67 78 23 16 29 7 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5357-2000

E-mail: kirchberg@kitzbuehel-alpen.com

Website: www.kitzbuehel-alpen.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Er is met vijf skischolen een brede waaier aan mogelijkheden als het aankomt op lessen nemen. Je hebt immers de keuze om voor een cursus te gaan die je het beste ligt. Een dag op de latten kost je 52 euro en snowboarders betalen dagelijks 10 euro meer. De prijs voor een persoonlijke begeleiding schommelt dan weer tussen de 160 en 200 euro per dag. Bovendien moet je voor elke extra persoon 25 euro bijtellen.  

Kinderinfo

Krokos Kinderland, Kid's Club of de kinderopvang in skischool Aktiv hebben verschillende manieren om je kinderen op een ludieke wijze de basis te laten beheersen. Via een hindernissenparcours leren zelfs de allerkleinsten zich in geen tijd een weg te banen naar de finish. Bovendien worden er tussen de groepen op geregelde tijdstippen een wedstrijdje georganiseerd om de spanning nog wat op te drijven. In de MiniClub kost de opvang slechts 36 euro, maar vanaf dat je kinderen wat ouder worden, moet je eveneens 52 euro per dag betalen.

Activiteiten

Naast de pisten kan je tijdens de wintermaanden ook ijsstokschieten, schaatsen, kegelen en een rit met de arrenslee maken. Maar de echte avonturiers kunnen zich ook wagen aan het zanderige parcours van het MotoCross Park. Bovendien worden er hier ook verschillende wedstrijden gehouden zoals de paardenrace, de FIS race op de Gaisberg of de Europacup wedstrijd heren. Mis ze zeker niet als je op dat moment in Kitzbühel op vakantie bent.

Sport & Fitness

Kirchberg is een onderdeel van het Oostenrijkse skigebied Kitzbühel & Kirchberg. Daardoor kunnen de wintersporters zich uitleven op 168 kilometer pisten. De meeste afdalingen zijn echter vooral geschikt voor beginners en lichtgevorderde skiërs. Snowboarders kunnen bovendien gebruik maken van twee funparken en een halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Laat je eens volledig gaan in de bars en pubs om te bekomen van een vermoeiende dag op de latten. Zo kan je iets gaan drinken in Eisbar, London Pub en Kracherl, maar kan je ook de dansvloer onveilig maken in Der Tiroler. Bovendien kan je het ook een avondje rustig houden en in plaats van het nachtleven in te duiken rustig iets gaan eten. Met tientallen restaurants in de directe omgeving is er immers keuze genoeg.

Afstand tot Brussel

915 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kitzbühel

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?