Home » Oostenrijk » Skidorp Kitzbühel print deze pagina
icon skigebied Kitzbühel

Skidorp Kitzbühel (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol ligt het skidorp Kitzbühel waar er 168 kilometer pisten beschikbaar zijn voor de vakantiegangers. Ze hoeven bovendien niet op de latten te staan om een geweldige tijd te beleven in deze gemeente want er zijn hier nog tal van andere evenementen. Ook eens flink doorzakken tijdens de après-ski behoort hier absoluut tot de mogelijkheden. Dat hoeft echter niet te betekenen dat enkel jongeren naar dit skioord trekken, voor gezinnen met jonge kinderen is er immers voldoende opvang.

Skigebied

Kitzbühel & Kirchberg

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

145 km in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
67 78 23 16 29 7 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5356-66660

E-mail: info@kitzbuehel.com

Website: www.kitzbuehel.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Drie skischolen zetten in deze streek hun deuren open om je de nodige technieken aan te leren. Voor een groepscursus tellen snowboarders en skiërs tussen de 150 en 180 euro neer als ze drie dagen lang begeleid willen worden. Om persoonlijke cursussen te volgen moet je daarentegen tussen de 220 en 250 euro op de tafel leggen om een dag individuele les te krijgen.

Kinderinfo

Enkel in de skischool Rote Teufel zijn er voor de kinderen aparte programma's opgesteld. Daar kunnen ze namelijk in Kinderland vanaf drie jaar terecht om op een plezierige manier de vaardigheden onder de knie te krijgen. Er is een babylift aanwezig en tijdens de middagpauze kunnen de kinderen in het restaurant een hapje gaan eten. Bovendien zijn ze opgedeeld in kleine groepjes tijdens de lessen zodat elk kind voldoende aandacht krijgt. Voor een volledige dag op de pisten betalen de ouders 60 euro voor de cursus en 9 euro als ze 's middags in de opvang blijven.

Activiteiten

De evenementenkalender is in dit dorp alvast goed gevuld. Tijdens de eindejaarsperiode worden er verschillende festiviteiten georganiseerd zoals Advent in den Bergen met Kerstmis en voor Nieuwjaar is er een heuse show voorzien. Daarnaast kan je ook toekijken tijdens de Alpenrally of tijdens een wielerwedstrijd. Bovendien kan je ongelofelijke wandelingen maken aan de hand van het wandelnetwerk van 700 kilometer.

Sport & Fitness

In het Oostenrijkse skidorp Kitzbühel kan je genieten van 168 kilometer pisten doordat de gemeente deel uitmaakt van het skigebied Kitzbühel & Kirchberg. De afdelingen zijn vooral afgestemd op beginners en lichtgevorderden, maar voor de professionals zijn hier evenzeer enkele spannende afdalingen aanwezig. De boarders beschikken bovendien over twee funparken en een halfpipe en voor langlaufers is er een uitgebreid netwerk van 118 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Kitzbühel kan je al eens een flink stapje in de wereld zetten dankzij de talrijke cafés en pubs. Gaande van traditionele stube tot moderne lounge bar, er is voor ieder wat wils. Bezoek zeker eens Centro, Ecco en Jimmy's. Bovendien kan je ook romantisch dineren in de tientallen restaurants, waar het aanbod eveneens eindeloos is.

Afstand tot Brussel

915 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Kitzbühel

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?