Home » Oostenrijk » Skidorp Kleinarl print deze pagina
icon skigebied Kleinarl

Skidorp Kleinarl (Oostenrijk)

Algemene info

In Kleinarl kan je helemaal tot rust komen tijdens je skivakantie. De gemeente ligt dan wel in Salzburger Sportwelt, maar gaat aan alle drukte voorbij. Zo zal het je meteen opvallen dat er in de dorpskern amper verkeer rijdt. Deze plek is bijzonder geschikt om met je gezin naartoe te trekken door de verschillende opvangmogelijkheden, maar ook doordat het nachtleven hier niet al te uitbundig is. Wintersportliefhebbers zullen bovendien hun hart ophalen met 239 kilometer pisten.

Skigebied

Salzburger Sportwelt

Hoogteligging dorp

1014 m

Aantal km piste

239 km in skigebied Salzburger Sportwelt

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
61 129 39 38 36 15 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6418-206

E-mail: welcome@kleinarl.info

Website: www.kleinarl.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Kleinarl herbergt twee skischolen waar de professionele ski-instructeurs je alle nodige begeleiding zullen geven. Voor skilessen betaal je gemiddeld tussen de 49 en 60 euro. Maar de uren les verschillen wel. Voor 49 euro per dag krijg je namelijk een cursus van 2,5 uur terwijl je aan een iets duurdere prijs wel 4 uur les krijgt. De tarieven voor de privélessen komen neer op 200 euro. Voor elke extra persoon moet je wel 26 euro bijbetalen.

Kinderinfo

Als je kinderen nog te klein zijn om hun dagen op de pisten te vullen, kunnen ze opgevangen worden in Club Pingo. Daar is speelkamer waar ze met hun leeftijdsgenootjes uren plezier zullen beleven. Bovendien krijgen ze er ook een middagmaal. Vanaf dat ze zes jaar zijn, kunnen ze wel de sneeuwmat betreden en moeten de ouders dagelijks 60 euro betalen voor hun jonge spruiten.

Activiteiten

Wie toch naar wat afwisseling verlangt, kan altijd een rit met de paardenslee maken en genieten van het bergachtige landschap, maar dat kan evenzeer tijdens een sneeuwschoenwandeling. Daarnaast kan je ook nog rodelen. Verder worden er heel wat evenementen georganiseerd waar de kinderen ook iets aan hebben. Zo worden er bijvoorbeeld lichte wandelingen georganiseerd waardoor je toch met het hele gezin doorheen de ongerepte natuur kan trekken zonder dat de kleinsten het halverwege moeten opgeven.

Sport & Fitness

Kleinarl hoeft eigenlijk geen extra evenementen te organiseren of bijkomende activiteiten aan te bieden. Het dorp maakt immers deel uit van Salzburger Sportwelt. Hier zijn maar liefst 239 kilometer pisten aanwezig waardoor je je hier geen minuut zal vervelen. Naast de vele afdalingen zijn er ook voor de langlaufers genoeg uitdagingen met 220 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om te genieten van de lokale specialiteiten en lekkernijen moet je alvast niet in je hotel blijven. Tientallen restaurants verwelkomen je maar al te graag voor een gezellige avond met het gezin of een romantische tête-à-tête. Kleinarl staat niet bekend als feestoord, maar hier kan je toch een wilde nacht beleven in de plaatselijke discotheek. Verder zijn er enkele cafés waar je even op adem kan komen.

Afstand tot Brussel

997 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Johann

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?