Home » Zwitserland » Skidorp Klosters print deze pagina
icon skigebied Klosters

Skidorp Klosters (Zwitserland)

Algemene info

Klosters situeert zich vlak naast Davos en maakt dus ook deel uit van hetzelfde skigebied. Klosters is in vergelijking met zijn buurdorp een 100 % puur wintersportoord. Davos heeft immers ook nog de functie van kuur- en congresstad. De enige échte bezienswaardigheid in dit plaatsje is helaas de kerk. Maar dat maken de après-skivoorzieningen voor de meesten meer dan goed! Er is keuze voor werkelijk elk budget. Zo verkiest bijvoorbeeld ook prins Charles, met het Engelse koningshuis in zijn gevolg, Klosters als verblijfplaats voor zijn wintervakantie. Opmerkelijk, want op zich is dit dorpje niet zo mondain als nabijgelegen Davos. Feit is wel dat iedere ziel hier terug tot rust komt, ook die van de adel zo blijkt.

Skigebied

Klosters

Hoogteligging dorp

1191 m

Aantal km piste

158 km in skigebied Klosters

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Davos Klosters Tourismus

Alte Bahnhofstrasse 6

7250 Klosters

Tel. +41 (0)81 410 20 20

Info@klosters.ch

www.klosters.ch

Skischolen

De plek Davos en Klosters bieden drie skischolen met een uitgestrekte oefenweide. De alpinecursus bedraagt vijf dagen en 184 euro. Voor de snowboardsessies en langlauflessen gelden dezelfde voorwaarden. 


Kinderinfo

Kinderopvang en skikinderopvang wordt voorzien vanaf drie jaar en duurt quasi zes uur per dag. Als ouder betaal je zo'n 35 euro, inclusief lunch voor de beste zorg die er in het dorp terug te vinden is! Verder zijn er ook nog een babyliftje en een lopende bandlift aanwezig. 


Activiteiten

Een wintertip onder de activiteiten is het nieuw geopende Madrisa-Land, dat zich vooral richt op gezinnen. Het is het eerste avonturenpark in de Alpen dat bovendien ook toegankelijk is voor lichamelijk gehandicapten en slechtzienden. Met uw familie kan u zich laten betoveren door de sagenwereld van Klosters-Serneus en uw lichaam en geest op een aangename manier laten stimuleren. Voor de wintermaanden werd er een speciale sneeuwspeelplaats aangelegd. 

Sport & Fitness

Wellness, sport en fitness wordt gecombineerd door de sauna, de indoor tennisbaan, het solarium, het fitness centrum, de overdekte ijsbaan, het thermaalbad, de openlucht ijsbaan, de curlingbaan, het overdekt zwembad. Ook is er de mogelijkheid tot o.a. snow rafting en paragliding, rodelen, hondesledetochten, squashen, wandelen, skiën en langlaufen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski beslaat maar liefst 180 restaurants, 43 bars, vijf pianobars, tien cafés, tien tea rooms en een pub. Je mag de eet- en drinkgelegenheden hier dus wel op z'n minst uitgebreid noemen. Aan iedere culinaire voorkeur wordt gedacht en elke gast kan naar eigen wens nagenieten met verfrissingen. Voor nachtbrakers worden de deuren van de zeven disco's en zeven dancings geopend. Mensen die het liever wat rustiger aan doen, vinden ongetwijfeld hun gading in het theater, het casino, de concertzaal of de bioscoop. Overdag kunnen ook de bibliotheek, het volksmuseum of het skimuseum voor verstrooiing zorgen.


Afstand tot Brussel

784 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 175 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?