Home » Oostenrijk » Skidorp Kramsach print deze pagina
icon skigebied Kramsach

Skidorp Kramsach (Oostenrijk)

Algemene info

Kramsach ligt op 520 meter boven de zeespiegel in het Oostenrijkse skigebied Alpbachtal. Het is een plek waar er een mooi evenwicht is tussen het pisteaanbod en de activiteiten in de gemeente zelf. Zo kan je aangeleerde technieken verder trainen op de talrijke blauwe pisten, maar kan je evengoed de omgeving verkennen via de wandelpaden. Voor kinderen is Frosty's Schneewelt gedurende de skivakantie een heerlijke verblijfplaats om te spelen met de andere kinderen en tevens kennis te maken met de wintersport.

Skigebied

Ferienregion Alpbachtal

Hoogteligging dorp

520 m

Aantal km piste

50 km in skigebied Ferienregion Alpbachtal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
16 29 5 9 5 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5336-600615

E-mail: kramsach@alpbachtal.at

Website: www.alpbachtal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

Er is in dit dorp een skischool gevestigd waar zowel beginners al professionals terechtkunnen om hun kunsten bij te schaven. Voor een ski- of snowboardles in groep betaal je in deze school 50 euro per dag. Als 4 uur les te veel van het goede is, kan je ook een halve dag begeleid worden. Dat komt echter niet voordeliger uit, want je betaalt dan dagelijks 45 euro. Een individuele cursus komt neer op 175 euro per dag en voor elke extra persoon wordt er nog eens 15 euro aangerekend.

Kinderinfo

Frosty's Schneewelt is een paradijs waarin kinderen voornamelijk plezier moeten beleven en op de tweede plaats iets moeten bijleren. Zo is er onder andere een magisch tapijt voorzien en nog diverse hindernissen. Kinderen vanaf vier jaar zijn hier bovendien welkom voor uren plezier. Daarnaast is er het Kidscenter waar kinderen tussen twee en vier jaar in de speelkamer plezier beleven. Voor 8 euro per uur en 3 euro voor het middageten kunnen je kinderen hier een leuke tijd doorbrengen. De skilessen zijn net iets duurder en komen neer op 59 euro per dag, middageten inbegrepen.

Activiteiten

Het Oostenrijkse skidorp heeft verschillende trekpleisters in de omgeving. Natuurliefhebbers kunnen niet alleen hun hart ophalen met de talrijke wandelpaden, er is hier ook een prachtige bloementuin aanwezig. Daarnaast zijn er nog een tweetal musea waar cultuurliefhebbers uren in kunnen vertoeven. Maar je kan ook raften, vissen, golfen en fietsen in deze gemeente.

Sport & Fitness

In totaal is er in het skigebied Ferienregion Alpbachtal 50 kilometer pisten aanwezig met overwegend rode en blauw afdalingen. Voor de langlaufers is het aanbod iets minder uitgebreid, zij beschikken over een loipenetwerk van 35 kilometer. Snowboarders hebben dan weer alles wat hun hartje begeert, want naast de pisten is er ook nog een halfpipe waarin ze zich kunnen uitleven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Kramsach heeft enkele leuke culinaire adressen waar je zeker eens langs moet gaan, voor het uitgaansleven moet je hier echter niet naartoe trekken. Een rustige avond op café kan hier perfect, maar tot in de vroege uurtjes aan de toog blijven hangen, is hier niet echt gebruikelijk.

Afstand tot Brussel

906 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Rattenberg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?