Home » Oostenrijk » Skidorp Krimml print deze pagina
icon skigebied Krimml

Skidorp Krimml (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijkse dorp Krimml is er voor ieder wat wils. Niet alleen is het een gezinsvriendelijke plek waar er voldoende opvang voorzien is voor de allerkleinsten en de iets oudere kinderen lessen op maat krijgen. Het is ook een gemeente waar je na een dag op de pisten eens flink de bloemetjes kan gaan buiten zetten. Bovendien ligt Krimml in het natuurpark Hohe Tauern waar niet alleen de prachtige omgeving je zal verbazen, maar waar je ook aan tal van activiteiten kan deelnemen.

Skigebied

Zillertal: Zillertal Arena

Hoogteligging dorp

1076 m

Aantal km piste

178 km in skigebied Zillertal: Zillertal Arena

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
42 114 10 19 25 9 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6564-72390

E-mail: info@krimml.at

Website: www.krimml.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

In de twee skischolen van Krimml kan je de nodige technieken onder de knie krijgen tijdens de verschillende lessen die je hier kan volgen. De prijzen in de scholen zijn zo goed als dezelfde. Voor een groepsles moeten skiërs namelijk 55 euro per dag neertellen. Snowboarders kunnen in skischule Krimml enkel kiezen voor een cursus van 4 dagen en waar je dagelijks dan 2 uur les krijgt. Die lessen komen in totaal op 110 euro. In Unterwurzacher heb je wel meer keuze, voor een dag van 2 uur betaal je hier 40 euro. Voor een privéles schommelt het tarief bovendien tussen de 180 en 200 euro.

Kinderinfo

De allerkleinsten kunnen in Krimml in de kinderopvang verblijven. De kinderen die klaar zijn om te starten met hun eerste lessen hoeven niet ter plaatse te blijven trappelen. In beide skischolen kunnen ze namelijk de nodige lessen volgen om de wintersport te leren beheersen. Op een ludieke manier kunnen de instructeurs jouw kinderen mee op sleeptouw nemen gedurende de dag en hen het skiën aanleren. Zo is er op de piste ook een magisch tapijt en een avonturentrein voorzien. Zo'n lessen kost 55 euro, als je kinderen ook tijdens de middag onder toezicht blijven, komt er nog tien euro bovenop.

Activiteiten

Dankzij de prachtige omgeving zijn de vele wandelroutes een absolute aanrader. Verder kan je hier ook nog rodelen, ijsstokschieten en het nationale park Hohe Tauern bezoeken. In dat park worden bovendien verschillende evenementen georganiseerd. Zo kan je er op de dorpsmarkt kuieren, klimmen en aan Nordic walking doen.

Sport & Fitness

Deze Oostenrijkse gemeente maakt deel uit van Zillertal Arena, dat op zijn beurt nog eens in Zillertal ligt. Op het pistenetwerk van 160 kilometer kunnen wintersporters gemakkelijk hun dagen vullen. Het zijn echter voornamelijk rode pisten in deze streek. Voor de beginners valt hier nog genoeg te beleven. Voor de langlaufers zijn er 60 kilometer loipen voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Voor een stevig feestje moet je nar Georg's Treff, Plattenalm, Filzsteinalpe of Duxerstadl trekken. Wie al vanaf 's middags erin wil vliegen kan ook eens langsgaan bij Treffpunkt, Schönmoosalm en Castello Schirmbar. Bovendien kan je ook gezellig dineren in een van de vele restaurants.

Afstand tot Brussel

972 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Mittersill

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?