Home » Oostenrijk » Skidorp Kössen print deze pagina
icon skigebied Kössen

Skidorp Kössen (Oostenrijk)

Algemene info

In de deelstaat Tirol ligt het Oostenrijkse skidorp Kössen waar je een geweldige vakantie kan doorbrengen met het hele gezin. Voor de kinderen wordt er namelijk met veel aandacht gezorgd in de skischool en ze krijgen de juiste begeleiding om van ieder kind in geen tijd een professional te maken. Het aantal pisten is niet bijzonder uitgebreid, maar voor een beginner is het een geschikte plek om rustig de vaardigheden onder de knie te krijgen. Bovendien hoef je niet dagelijks op de latten te staan, verwen jezelf ook eens en vergeet al je zorgen in de sauna.

Skigebied

Kaiserwinkl

Hoogteligging dorp

600 m

Aantal km piste

50 km in skigebied Kaiserwinkl

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
27 16 7 15 4 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5011-0010

E-mail: info@kaiserwinkl.com

Website: www.kaiserwinkl.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

In de skischool van Kössen kan je de basisvaardigheden aanleren of je technieken verfijnen. In totaal zijn er 60 skileraren die je kunnen verder helpen. Voor een dag les in groep betaal je als skiër 47 euro, snowboarders hoeven slechts 35 euro neer te tellen. Ze krijgen dagelijks echter maar 2 uur les terwijl de skiërs dubbel zoveel begeleid worden. Voor een meer persoonlijke benadering kan je opteren voor de privécursus. Die kost 168 euro per dag en voor elke extra persoon leg je nog eens 20 euro bij op de tafel.

Kinderinfo

In de skischool zijn ook de allerkleinsten welkom om de wintersport te leren beheersen. Vanaf drie jaar kunnen ze voor 2 uur per dag op de pisten oefenen. Ouders betalen voor drie dagen les 70 euro, maar je kan deze kosten ook wat drukken door een oefendag te nemen van 25 euro. Als ze al wat ouder zijn worden de kinderen ingedeeld in groepen naargelang hun niveau. Beginners komen bij Piggi Pinguïn terecht, terwijl Rudy de Racer de snelheidsduiveltjes mee op sleeptouw neemt. In totaal zijn er 6 verschillende groepen. Voor een dag op de pisten betaal je 47 euro.

Activiteiten

Neem een verfrissende duik in het zwembad of kom tot rust in de sauna, maak een romantische winterwandeling in de betoverende omgeving, scheur weg op een snowbike of beleef een echte Tiroolse avond in Kössen. Het zijn maar enkele activiteiten waaraan je in dit skidorp kan deelnemen. Tijdens de zomermaanden kan je bovendien op zekere hoogte genieten van het prachtige landschap met een ballonvlucht of tijdens de paragliding.

Sport & Fitness

In Kaiserwinkl worden de beginners en lichtgevorderden voornamelijk verwend. Zij beschikken over de meeste afdalingen van het pistenetwerk. In totaal zijn er 50 kilometer beschikbaar voor de snowboarders en skiërs. Met een beperkt aantal zwarte pisten zullen de gevorderden hier echter toch wat weinig variatie hebben. Langlaufers hebben daarentegen geen enkele reden tot klagen, want voor hen is er 169 kilometer loipen beschikbaar om zich helemaal op uit te leven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Ontspan je volledig wanneer je 's avonds iets gaat drinken in de verschillende pubs en bars. De rasechte feestvierders zullen hier een beetje op hun honger blijven zitten, maar wie het liever wat gezellig houdt zal deze cafés absoluut weten te appreciëren. Bovendien kan je de avond ook afsluiten in een van de vele restaurants en eindigen met een heerlijk gastronomisch diner.

Afstand tot Brussel

888 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Kufstein

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?